Vulcanul m-a sechestrat in casa

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 15:10
2536 citiri
Vulcanul m-a sechestrat in casa

Era o duminica grea. Visasem ceva urat noaptea trecuta. Parca aveam o presimtire ca ceva rau se va intampla. Cand deschid pagina de internet a unui ziar, totul se confirma: norul de cenusa vulcanica va ajunge deasupra Bucurestiului la ora 19.00. Peste cateva minute, aflu din aceeasi sursa ca de fapt norul va cuprinde intreaga Romanie pana la ora 19.00.

E mai rau decat imi inchipuiam. Mi-era teama de cutremurul cel mare de care aflasem de la un specialist OTV si uite ca imi voi gasi sfarsitul din cauza unui vulcan de pe o insula.

Repede, ma gandesc ce sa imi iau cu mine, strictul necesar pentru cateva zile. Poate o masca, poate putin oxigen, filtre de aer... oare o sa gasesc? Daca deja au dat navala altii si nu mai apuc? Asa cum faceau cu lopetile pentru deszapezire asta-iarna.

Ma uit la RealitateaTV. Ei stiu cel mai bine. Doar sunt o televiziune de stiri. Pe ecran, o domnisoara cu chip angelic, un specialist (nu i-am retinut numele) si domnul Streinu-Cercel. Totul se confirma. Specialistul imi confirma partial temerile, dar astept sa aflu si de la doctor.

In sfarsit vorbeste. Domnisoara ii serveste o intrebare la fileu: "Particulele de praf nu sunt oare periculoase pentru sanatatea populatiei, domnule doctor ?". "Nuu, nici vorba!", ma trazneste raspunsul. Cum, ma intreb eu, afara a si inceput sa miroasa a cenusa, cerul s-a mai intunecat putin, cum nu e periculos? "Chiar deloc ?" , insista domnisoara. "Absolut deloc", ramane doctorul la fel de linistit. Chiar zambeste.

Nu il cred pe doctor. Stiu eu, nu vrea sa impacienteze populatia. E un secret tinut foarte bine doar de ei si ne vor spune cand totul va scapa de sub control. Ziua de maine nu arata prea bine pentru mine. Pe masina se va depune un strat gros de cenusa groasa, cum se depunea vara la tara pe frunzele pomilor cand trecea cate o masina pe ulita.

Daca se infunda filtrul de aer? Daca ma voi sufoca imediat ce ies din casa? Am nevoie de o lanterna, ca sigur se va intuneca atat de mult incat nici nu voi mai vedea pe unde sa merg. Si multa apa, am nevoie de hidratare, macar apa sa am. Daca raman blocat in casa, se va sfarsi mancarea si nu stiu ce am sa mai mananc. Magazinele se vor inchide. Sau vor fi devastate de oamenii flamanzi...

Deschid geamul, ma uit spre apus. Parca si soarele e mai trist. Poate apune pentru ultima oara... Poate nu mai apuc sa-l vad. Lumina rosie care il inconjoara parca nu era asa mereu. E sigur de la norul de cenusa... Ma suna mama de acasa, sa am grija cu norul, ca ajunge in Bucuresti. Asa cum ma sunase sa ma vaccinez de porcina, ca vazuse la televizor oameni morti, iar apoi m-a sunat sa nu mai vaccinez. Au zis la televizor ca nu e asa de periculoasa, situatia e sub control.

Imi reprosez acum doar ca nu m-am echipat cum trebuie cand am avut ocazia. Macar o masca pentru gripa porcina era buna acum. Dar atunci rau am facut ca nu am crezut ce spuneau pe la televizor...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#nor cenusa Romania, #nor cenusa pericol , #poluare