Sase din zece romani nu au fost in vacanta in 2011 din lipsa de bani - Eurobarometru

Luni, 05 Martie 2012, ora 20:16
1621 citiri
Sase din zece romani nu au fost in vacanta in 2011 din lipsa de bani - Eurobarometru
Foto: Arhiva

Sase din zece romani (mai exact 62%) nu au fost in vacanta in 2011 din motive financiare, explicatie valabila si pentru o majoritate din locuitorii altor 12 de state membre ale Uniunii Europene, releva un studiu Eurobarometru privind atitudinea europenilor fata de turism, dat luni publicitatii de Comisia Europeana.

Studiul arata ca 71% din bulgari, sapte din zece greci si 66% din unguri nu au fost in vacanta in UE din cauze financiare. Acest motiv a fost invocat de 52% dintre europenii cu varste intre 25 si 39 de ani si de 55% dintre cei cu varste intre 40 si 54 de ani.

"Calatoriile in UE" au reprezentat raspunsul cel mai comun in Luxemburg (80%), Cipru (72%), Malta (70%), Belgia (65%) si Danemarca (60%), iar "calatoriile in afara Uniunii" - raspunsul cel mai raspandit in Slovenia (55%), Austria (34%), Danemarca (34%) si Germania (33%). Totusi, doar putini respondenti au spus ca intentioneaza sa mearga in vacanta intr-o tara din afara UE: 8% din greci si ciprioti si 9% dintre romani si unguri.

La nivelul UE, studiul arata ca 72% din cetatenii UE au calatorit anul trecut, iar peste 80% vor face acest lucru in acest an. Europenii au preferat sa calatoreasca in propria tara (80% in Grecia, 74% in Italia) sau in alta tara din Uniunea Europeana.

Spania a fost cea mai vizitata tara in 2011 (11%), urmata de Italia (9%), Franta (8%), Germania (5%), Austria (5%) si Grecia (4%). Destinatiile preferate de europeni in acest an vor fi Spania (10%), Italia (7%), Franta (6%), Grecia (4%), Austria, Germania si Marea Britanie (cate 3%).

Eurobarometrul mai indica faptul ca 53% din europeni si-au facut planurile de vacanta prin intermediul Internetului, iar 49% dintre europenii care au fost in vacanta in 2011 si-au organizat separat diferitele elemente ale vacantei (cazare, transport etc.).

Cele mai utilizate mijloace de transport in vacanta anul trecut de catre europeni au fost automobilul si motocicleta (78%), cu mult peste nivelul din anul 2010 (44%).

O proportie de 48% dintre europenii care au mers in vacanta anul trecut au avut ca scop sa se odihneasca si sa se recreeze, fata de 36% in anul anterior.

De asemenea, studiul publicat de CE mentioneaza ca putin peste jumatate din cetatenii UE, care anul trecut au mers in vacanta, ar reveni in acelasi loc in 2012, motivul fiind frumusetea peisajului natural. Peste 90% din respondenti au marturisit ca au fost multumiti de alegerea destinatiei de vacanta si de calitatea conditiilor de cazare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Eurobarometru vacanta romani, #vacante romani 2011 , #prima vacanta