Asociatia "Romania fara ei" a depus plangere penala impotriva primarului Capitalei

Sambata, 02 Decembrie 2017, ora 19:55
6745 citiri
Asociatia "Romania fara ei" a depus plangere penala impotriva primarului Capitalei

Asociatia "Romania fara ei" a depus o plangere penala impotriva primarului Capitalei, Gabriela Firea, pentru organizarea ilegala a targului de Craciun in Piata Victoriei.

Membrii asociatiei o acuza pe Firea de abuz in serviciu, spunand ca a luat decizia de a amenaja un targ in fata Guvernului, desi municipalitatea fusese instiintata in prealabil ca in Piata Victoriei vor avea loc proteste, iar aceasta nu a comunicat nici in termen legal, nici ulterior interzicerea manifestatiilor.

"Plangere penala impotriva Primarului General al Municipiului Bucuresti, dna. Gabriela Firea, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 297 Noul Cod Penal prin ingradirea dreptului fundamental de libera exprimare a opiniilor si libertatea intrunirilor. (...) Plangerea este formulata cu referire la situatia creata in Piata Victoriei din Bucuresti in ziua de 2 decembrie 2017 dimineata cand lucratori ai unor firme si reprezentanti ai structurilor din subordinea Primariei Generale au descins insotite de forte de ordine pentru a instala un asa-zis "targ de Craciun", desi pe locul respectiv erau declarate prealabil, conform legii, adunari publice pentru mai multe zile", se arata in documentul publicat pe site-ul asociatiei.

Membrii asociatiei explica faptul ca municipalitatea a fost instiintata cu privire la o serie de proteste ce vor avea loc in perioada 27 noiembrie - 3 decembrie, notificare ce a fost inregistrata la primarie cu numarul 1579788/24.11.2017. Ei spun ca reprezentantii primariei nu au comunicat nici in termen legal, nici ulterior interzicerea acestor manifestatii, iar primarul Capitalei doar incearca sa impiedice protestele.

"Intreaga desfasurare de forte este facuta in baza unui protocol incheiat cu incalcarea prevederilor legii 60/1991 cu scopul de a interzice proteste pasnice. (...) Primarul general apartinand Partidului Social Democrat a raspuns astfel ordinelor presedintelui partidului pentru a reduce la tacere cetatenii revoltati de iminenta decizie a parlamentarilor PSD si ALDE de a subordona justitia intereselor ilegitime de partid", mai spune asociatia, precizand ca la aceste actiuni de a impiedica protestele au participat si membrii Comisiei de avizare a adunarilor publice din cadrul primariei si reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, explica membrii asociatiei, in Piata Victoriei nu exista niciun fel de acces pietonal si niciodata nu au fost organizate acolo targuri de Craciun, totul reprezentand doar un abuz din partea primarului de interzice oamenilor dreptul la libera exprimare si la proteste fata de anumite masuri ale actualei guvernari.

"Solicitam anchetarea cu maxima celeritate a acestor fapte de natura a suprima drepturi fundamentale: libera intrunire si libertatea de exprimare a opiniilor", conchide asociatia.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anuntat sambata, la Antena 3, ca in urma incidentelor care au avut loc in timpul protestelor din Piata Victoriei vor fi depuse plangeri penale impotriva celor care au distrus bunuri, dar si impotriva celor care nu si-au facut datoria. Ea a acuzat lipsa de reactie a autoritatilor, apreciind ca institutiile statului ar fi trebuit sa reactioneze si sa emita macar comunicate prin care sa reaminteasca necesitatea respectarii legii.

Sambata dimineata au izbucnit proteste in Piata Victoriei din Capitala, ca urmare a deciziei primariei de a organiza un targ de Craciun in piata, in conditiile in care aceasta a devenit locul traditional de desfasurare a manifestatiilor antiguvernamentale.

Au avut loc ciocniri intre protestatari si jandarmi, o persoana ar fi fost agresata de protestatari conform Jandarmeriei, iar trei dintre manifestanti au fost amendati.

De asemenea, protestatarii au demontat schelele scenei pregatite pentru targul de Craciun.

Dupa proteste cu violente, Targul de Craciun din Piata Victoriei a fost anulat. Firea zice ca e inceputul anarhiei

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#plangere penala Gabriela Firea, #Romania fara ei plangere Firea , #primaria