Cartier din Timisoara fara curent aproape 30 de ore: Un proprietar n-a vrut ca Enel sa sape sub garajul lui

Luni, 12 August 2019, ora 22:59
8746 citiri
Cartier din Timisoara fara curent aproape 30 de ore: Un proprietar n-a vrut ca Enel sa sape sub garajul lui
Foto: captura Facebook / Esti din Timisoara daca

Sute de timisoreni au iesit in strada, luni seara, si au blocat o trecere pentru pietoni, nemultumiti ca din cauza unei avarii nu au electricitate de mai bine de 24 de ore. La fata locului au sosit echipaje de Politie si jandarmi pentru a calma spiritele si a debloca strada.

Protestatarii spuneau ca au ajuns la capatul rabdarii, din cauza avariilor repetate care apar la reteaua de energie electrica. Acum, spun ei, situatia este si mai revoltatoare, pentru ca oamenii stau de mai bine de 24 de ore pe intuneric. In plus, ei spun ca li se altereaza alimentele din frigidere si nici nu pot folosi aparatele de aer conditionat, in conditiile de canicula din aceste zile.

Defectiunea s-a produs in subteran, intr-o zona de garaje, la o linie de medie tensiune, iar angajatii de la compania de electricitate au reusit sa restabileasca alimentarea cu energie doar intr-o parte a cartierului, dat fiind faptul ca trebuie sa faca mai multe sapaturi pentru a remedia complet defectiunea.

Mai multi timisoreni s-au plans ca n-au avut curent 28 de ore.

Primarul liberal da vina pe privatizare

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu (PNL), aflat in concediu, a transmis un mesaj pe Facebook.

"Enel, incetati sa va mai bateti joc. Aflu cu indignare ca cetatenii din Calea Lipovei sunt fara curent de doua zile! Este inadmisibil asa ceva! Explicatia e clara: privatizarea in batjocura poporului roman a avutiei noastre, a tuturor romanilor, in termeni de distributie a energiei electrice. Cum? Nu numai pe nimic, nu numai fara obligatii clare de retehnologizare permanenta, pentru a se tine pasul cu dinamica cerintelor si fara sanctiuni pentru neindeplinirea si a minimului de obligatii stabilite mai mult de forma, sa nu fie vida sectiunea respectiva din contract, dar in conditii de monopol!

Iar in atari conditii, bietii cetateni si noi, administratiile publice locale, nu putem face nimic, fiind 100% la cheremul Enel! Atat eu, cat si ceilalti colegi primari, sunt convins, am incuraja concurenta pe raza unitatilor noastre administrativ-teritoriale, convinsi ca doar ea ar conduce la servicii de calitate! Dar... nu putem, pt ca monopolul este garantat de statul roman!", a scris Nicolae Robu.

In final, edilul a afirmat ca proprietarul garajului sub care se afla avaria nu si-a dat acordul sa se sape sub garajul sau, pentru remedierea situatiei.

"Sa le fie rusine tuturor celor care au avut indolenta / incompetenta de a tine un cartier intreg doua zile fara curent, in 2019! Si cand spun tuturor, il am in vedere si pe proprietarul de garaj care am inteles ca nu si-a dat acceptul sa se sape pe sub garajul sau (oricum, insa, eu consider ca ar fi trebuit sa se recurga, in cateva ore, nu dupa doua zile, la solutii alternative!) ", a mai scris Robu.

Revoltati, mai multi timisoreni i-au cerut socoteala primarului pe Facebook, explicandu-i ca si alte cartiere au probleme frecvente si intrebandu-l cum s-a dat autorizatia pentru garajul cu pricina, daca pe acolo treceau firele de la Enel.

"Stimate domn Primar, nu am avut nicio sursa de energie de aproape 2 zile, zile caniculare, iar in mijlocul nostru a venit un reprezentant al Jandarmeriei si nu Dvs. care pana la urma conduceti urbea. Furnizarea energiei s-a facut romaneste: oamenii au iesit in strada, am facut scandal si presiuni si uite asa, la un buton distanta s-a pornit furnizarea cu energie", a scris Simona Despina pe pagina primarului.

"Nu sunt in Timisoara, doamna!", i-a raspuns Nicolae Robu, iar unui alt comentator i-a precizat ca se afla in strainatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#cartier Timisora fara curent Enel, #Nicolae Robu Enel curent pana , #primaria