Confuzie intre primari: Actualul edil e in viata si are dosare, vechiul primar a murit si i s-a clasat cazul

Luni, 07 Octombrie 2019, ora 11:10
12848 citiri
Confuzie intre primari: Actualul edil e in viata si are dosare, vechiul primar a murit si i s-a clasat cazul
Foto: Arhiva Facebook/ Lucian Borfotina

Fostul primar al comunei Cristesti, judetul Botosani, Ioan Aciobanitei, este cel pe numele caruia o fosta angajata a primariei a facut plangere penala, pentru ca a fost concediata.

Ministerul Public a adus precizari in acest caz incurcat: Ioan Aciobanitei a murit in urma cu doi ani, iar plangerea femeii nu are nicio legatura cu actualul primar al comunei, Lucian Borfotina, despre car,e initial, Ziare.com scria ca a fost declarat decedat intr-o comunicare oficiala a Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani, desi edilul este in viata.

" (...) s-au efectuat cercetari cu privire la fostul primar al comunei Cristesti, Aciobanitei Ioan, solutia de clasare fiind dispusa, in temeiul art. 16 alin. 1 lit. f C.pr.pen., intrucat la data de 15.05.2017, a intervenit decesul acestuia. In concluzie, aceasta solutie nu il vizeaza pe actualul primar al comunei Cristesti", a precizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Totusi, Parchetul General a precizat ca si in cazul actualului edil Lucian Borfotina (PSD) au fost clasate 11 infractiuni - de aici si venind confuzia intre cei doi primari.

"Prin ordonanta Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani, din data de 30.09.2019, in care au fost insusite argumentele cuprinse in propunerea organelor de cercetare penala, respectiv referatul din 25.09.2019, emis de Serviciul de Ordine Publica - I.P.J. Botosani, s-a dispus clasarea pentru un numar de 11 infractiuni, avand ca persoana reclamata pe actualul primar al com. Cristesti, respectiv numitul Lucian Borfotina (in temeiul art. 16 alin. 1 lit. a C.pr.pen., respectiv faptele nu exista), disjungerea cauzei si declinarea competentei catre Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani, pentru alte doua infractiuni, precum si o solutie de clasare, cu privire la infractiunea de neglijenta in serviciu, prev. de art. 298 Cod penal", se mai arata in postarea Ministerului Public.

#primar omorat acte dosar penal , #primaria