Dallas-ul intra in reabilitare

Duminica, 07 Octombrie 2012, ora 14:48
2392 citiri
Dallas-ul intra in reabilitare

Ani de zile, canalele din Cartierul din Valea Jiului, devenit celebru dupa numele serialului american Dallas, au curs la vale spre primaria din Vulcan si mirosurile sunt de nesuportat.

Mai grav e ca toate dejectiile ajung sa se prelinga pana in oras, iar problema recunoscuta de toata lumea este canalizarea. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici acum si dejectiile sunt aceleasi, ele coborand in rauri pe drum, pe sub geamurile oamenilor exasperati de putoare.

"Aici curge apa cu mizerii de ani de zile. Blocurile astea au numai apa din canal la subsol si peste tot. Apa intra si iese si izvoare cu mizerie sunt peste tot", spune un localnic. "Ni se imbolnavesc copiii, ca ii lasam pe aici, ca de miros, nu mai zic. Ne-am infectat toti",spune o alta femeie ce locuieste in Dallas.

Asa au stat toti locuitorii cartierului, sute de suflete, si vara asta si sperantele lor se indreapta spre un proiect de reabilitare a zonei.

Atat administratia locala, cat si firma de apa si canal cauta o solutie salvatoare. Asta pentru ca zeci de oameni traiesc un adevarat cosmar, iar lucrarile, spun cei de la ape, ar putea sa inceapa in curand. "In cartierul Micro 3 B din Vulcan vor incepe lucrarile pe programul de infrastructura prin Ministerul Mediului.

S-a semnat deja ordinul de incepere a lucrarilor si, cu siguranta ca acest loc va fi printre primele ce se vor reabilita in prima perioada a lucrarilor. Se va inlocui reteaua de canalizare in totalitate. 100% va fi o lucrare noua,pentru toata zona", spune ing. Florin Donisa, director tehnic Apa Serv Valea Jiului.

Deja firma care se va ocupa de canalizarea Cartierului Mirco 3 B si-a facut organizarea de santier, iar lucrarile ce se vor executa aici si in Crividia costa aproape 6 milioane de euro. Practic, aici va fi inlocuit intreg sistemul de aductiune al apei si cel de canalizare, care acum e mult depasit de situatia din teren.

Citeste si:
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Fostul lider PNL, Ludovic Orban, susţine că nu a fost implicat în achiziţiile făcute de compania UNIFARM sau de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) în perioada pandemiei....
Ioana Băsescu rămâne cu peste 2,8 milioane de lei „blocați” în pământ. Moșia de la Nana, în continuare sub sechestru
Ioana Băsescu rămâne cu peste 2,8 milioane de lei „blocați” în pământ. Moșia de la Nana, în continuare sub sechestru
Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, rămâne cu sechestru asigurator pe toate terenurile cumpărate în comuna Nana. Curtea de Apel București a menținut joi, 20...