Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce da Poteras 8 milioane de euro pe iarba? Pentru ca il lasa legea

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 21:20
1312 citiri
De ce da Poteras 8 milioane de euro pe iarba? Pentru ca il lasa legea
Foto: Arhiva

Primaria sectorului 6, condusa de Cristian Poteras, a reactionat la articolele aparute in presa de luni, potrivit carora va cheltui cate 8,75 milioane de euro pe intretinerea spatiilor verzi, adica 729.200 de euro lunar.

La solicitarea cotidianului Gandul, directorul adjunct al Administratiei Domeniului Public Sector 6, Marius Ambrozie, a precizat: "Legea ne permite ca, pana la sfarsitul anului, sa organizam o astfel de licitatie.

Nu am vrut sa ne ducem cu licitatia pana in vara. Exista si contestatii si ne-am fi lungit. Am dat contractul pe patru ani pentru ca este vorba de o problema de continuitate. Experienta anilor precedenti ne-a demonstrat ca este mai bine sa avem continuitate in executarea lucrarilor".

Directorul adjunct al ADP Sector 6 a mai explicat si de ce astfel de lucrari, care reprezinta chiar obiectul de activitate al institutiei pe care o conduce, nu sunt executate cu propriii angajati. "S-au facut restructurari masiv. La spatii verzi au mai ramas 180 de muncitori. Firma care va castiga licitatia se va ocupa de tot ce inseamna spatii verzi din parcuri, din jurul blocurilor sau din unele scuaruri. De cele care nu se ocupa au grija angajatii nostri".

Primaria Sectorului 6 vrea sa dea 35 de milioane de euro pentru spatii verzi

Conform caietului de sarcini, firma care va castiga licitatia va trebui sa se ocupe, printre altele, de: degajarea terenului de corpuri straine, ingrijire si curatenie spatii verzi, curatat spatii verzi cu grebla, maturat manual alei, strans manual hartii din peluze, garduri vii, tundere gazon, cosit iarba si buruieni, plantat flori anuale, plante perene si bulbi. In plus, unele spatii verzi vor fi amenajate cu marmura sau cu lespezi de piatra.

Suprafetele de teren de care ar trebui sa se ocupe firma castigatoare sunt prevazute cu un minim sau maxim. Pentru degajarea terenului de corpuri straine, ingrijire si curatenie, suprafata minima este de 100 de metri patrati, iar cea maxima, de 10.000.000 de metri patrati. Aceleasi suprafete sunt prevazute si pentru semanatul gazonului si al altor ierburi perene. Numarul minim pentru plantatul florilor anuale si perene este de 2.000, iar cel maxim, de 600.000.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Poteras licitatie spatii verzi, #Primarie sector 6 spatii verzi , #primaria