Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Distrigaz: Presiunea la gazele pentru ELCEN permitea asigurarea apei calde in Capitala

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 19:08
2809 citiri
Distrigaz: Presiunea la gazele pentru ELCEN permitea asigurarea apei calde in Capitala
Foto: energy-center.ro

Distrigaz Sud Retele precizeaza, despre problema apei calde din Capitala, ca masura limitarii serviciului de distributie a gazelor naturale a fost comunicata inca din 2 septembrie tuturor institutiilor responsabile si ca, dupa instituirea masurii, presiunea permitea asigurarea apei calde.

Distrigaz Sud Retele informeaza ca a limitat, la sfarsitul saptamanii trecute, serviciile de distributie a gazelor naturale catre doua locuri de consum ale ELCEN din Bucuresti, respectiv CTE Sud si CTE Vest, ca urmare a acumularii de catre ELCEN a unor datorii importante de plata aferente serviciului de distributie prestat inclusiv pentru sezonul rece 2013-2014.

"Masura limitarii serviciului de distributie a gazelor naturale a fost comunicata inca din data de 2 septembrie a.c., prin mai multe notificari, tuturor institutiilor responsabile.

Bucurestenii n-au apa calda, Oprescu da vina pe campanie: Se simte un vant liberal

Chiar si dupa masura de limitare a serviciului de distributie a gazelor naturale, presiunea asigurata pentru punctele de consum ale Elcen permitea functionarea la parametri normali a sistemului de producere a agentului termic si de preparare a apei calde, fapt ce conduce la concluzia ca au existat disfunctionalitati tehnice in acest sistem", se mai arata in comunicatul prin care Distrigaz Sud Retele aduce precizari "privind limitarea presiunii gazelor naturale, timp de doua zile, catre ELCEN".

In comunicat se mai mentioneaza ca Distrigaz Sud Retele "ramane in continuare deschisa pentru gasirea unei solutii acceptabile in vederea rezolvarii situatiei".

Precizarile vin dupa ce primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat ca municipalitatea a fost informata cu privirea la reducerea presiunii gazelor furnizate ELCEN in dupa-amiaza zilei de vineri, 3 octombrie.

"Consider ca actiunea Distrigaz Sud Retele este fortata de diverse interese. Nu vreau sa nominalizez, dar se simte un vant liberal, atat in refuzul consilierilor generali PNL de a vota hotararea legata de fuziunea RADET-ELCEN de saptamana trecuta, cat si in deciziile celor de la GDF Suez care, in loc sa stea la masa discutiilor, au redus direct - subliniez, direct - presiunea la gazele naturale.

Ei au inceput sa o faca de joi (2 octombrie - n.r.), iar pe noi ne-au informat vineri dupa-amiaza", a spus edilul.

In acelasi context, Sorin Oprescu a reclamat si faptul ca Distrigaz Sud Retele nu a informat nici cetatenii inaintea de a reduce presiunea la gaze. "Astfel de decizii pun in pericol siguranta cetatenilor", a mai spus el.

Bucurestenii din sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6 nu au mai avut apa calda incepand din 2 octombrie. ELCEN, furnizorul Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET), a explicat ca apa calda nu a mai fost livrata la temperaturile obisnuite in urma reducerii cantitatii de gaze primite de la Distrigaz.

RADET a anuntat pe site, sambata, ca a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde, in sectoarele 2, 3, 4 si 5, din cauza reducerii presiunii si cantitatii de gaze livrate catre ELCEN.

Incepand din 30 septembrie, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrata catre ELCEN, din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei. Sambata, Distrigaz a anuntat ca a reluat furnizarea la parametri normali.

"Cresterea temperaturii se face gradual. In prezent, ELCEN distribuie caldura la parametri optimi, dar intervine consumul la nivel local. Devine o chestiune de timp pana consumatorul final va avea acces la apa calda", a explicat Gabriel Ignat, directorul general al ELCEN.

Reprezentantii ELCEN declarau duminica dupa-amiaza, pentru MEDIAFAX, ca apa calda va reveni la temperatura obisnuita, pana la ora 18.00, in toate sectoarele afectate din Capitala.

ELCEN a precizat ca a acumulat datorii in valoare de peste 88 de milioane de lei catre Distrigaz, in timp ce are de recuperat de la RADET aproximativ 2,5 miliarde de lei, fara a mai calcula si penalitatile, pentru energia termica livrata si neplatita in perioada noiembrie 2012 - septembrie 2014.

Edilul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a formulat o sesizare la ANPC privind problema apei calde, in care sustine ca RADET a incalcat clauzele contractuale care prevad o anumita temperatura de livrare a apei, iar consumatorii vor fi nevoiti sa achite un serviciu de care nu au beneficiat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Distrigaz Bucuresti Elcen presiune, #Distrigaz presiune conducte Elcen, #Distrigaz Elcen presiune apa , #primaria
Comentarii