Edilul din Alexandria si-a dublat salariul UPDATE Cifre oficiale de la Primarie

Marti, 01 August 2017, ora 19:14
8382 citiri
Edilul din Alexandria si-a dublat salariul UPDATE Cifre oficiale de la Primarie
Foto: Facebook/Victor Dragusin

Salariile angajatilor Primariei Alexandria au fost marite, incepand cu 1 iulie, cea mai mare crestere fiind inregistrata chiar la indemnizatia primarului municipiului.

Potrivit unei erate Mediafax, edilul va incasa, lunar, 9.100 lei, adica de doua ori mai mult decat pana acum, in urma aprobarii unei hotarari de catre legislativul local, in urma careia cresc si indemnizatiile celorlalti angajati din Primarie, conform reglementarilor Legii 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

Initial, Mediafax a transmis ca primarul va castiga 18.200 de lei net.

Dragusin a spus chiar el ca i s-a dublat venitul lunar, adaugand ca majorarile salariale ale celorlalti angajati din Primarie sunt conditionate de "o evaluare", functionarii urmand sa fie "urmariti" de catre edilul-sef si de catre celelalte persoane din conducerea municipalitatii.

"Mie mi s-a dublat salariul. Un primar are, in momentul de fata, 9.100 lei bani in mana, un viceprimar 8.100 lei. (...) Eu le-am explicat colegilor, ne-am intalnit si cu sindicatele, lucrurile sunt lamurite aci, intre noi, nu am sesizat sa fie disensiuni.

O sa facem si o evaluare, numarul de plangeri ale populatiei va contribui negativ si modul in care isi raspund unul altuia intre compartimente la diverse solicitari functionale. Aceste lucruri nu au legatura cu proiectul de hotarare. Deci, vor fi extrem de atent urmariti atat de catre mine, cat si de catre colegii mei viceprimari si administratorul public...", a afirmat Victor Dragusin, citat de Mediafax.

UPDATE: Intr-un drept la replica transmis marti seara redactiei Ziare.com, primarul Victor Dragusin precizeaza ca noua sa indemnizatie, aprobata prin dispozitia 1525/03.07.2017, este in cuantum de 13.050 lei (brut).

Vezi si:

Potrivit proiectului aprobat de consilierii din Alexandria, secretarul municipiului va incasa un salariu de baza de 10.000 lei, in timp ce arhitectul sef - 8.000 lei.

De asemenea, un director general sau un director executiv, grad II, va lua tot 8.000 lei, in timp ce un ocupant al aceleiasi functii, dar grad I, va incasa 7.500 lei.

Sefii de serviciu vor duce, lunar, acasa, un salariu de baza de 6.000 lei, in timp ce sefii de birou vor incasa 5.300 lei.

Auditorii din Primaria Alexandria vor avea salarii cuprinse intre 3.000 lei si 4.200 lei, in functie de gradul profesional. In functie de acelasi criteriu, consilierii incaseaza intre 2.200 si 3.900 lei, lunar.

Administratorul public al municipalitatii va avea un venit lunar de 11.500 lei.

Cresterile salariale votate de Consiliul Local Alexandria au fost criticate de reprezentantii Opozitiei care, desi au fost asigurati de edili ca bugetul local suporta noile grile, se tem de viitoare concedieri.

Citeste si

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#salariu primar Alexandria, #salarii primar marite, #crestere salarii primari, #primar dublat salariu , #primaria