Ziare.com

Fiecare angajat al CJ Iasi va trebui sa returneze zeci de mii de lei incasati necuvenit

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 15:04

   

Fiecare angajat al CJ Iasi va trebui sa returneze zeci de mii de lei incasati necuvenit
Fiecare angajat al Consiliului Judetean Iasi trebuie sa returneze statului o suma cuprinsa intre 46.000 si 57.000 lei, se arata intr-un raport al Curtii de Conturi Iasi, ale carui rezultate au fost facute publice vineri.

Potrivit sursei citate, cei aproape 200 de angajati ar fi incasat necuvenit, in perioada 2008 - 2010, mai multe sporuri, printre care se numara sporul de dispozitiv, dreptul la securitate si recuperarea capacitatii de munca si anumite drepturi ce tin de conditiile de munca.

Raportul Curtii de Conturi are titlu executoriu si trebuie pus in aplicare in cel mult 30 de zile.

"Presedintele Consiliului Judetean va emite o dispozitie prin care sa se retina lunar din salariul fiecarui angajat o anumita suma, in conformitate cu legislatia in vigoare", a declarat purtatorul de cuvant al CJ, Sebastian Tataru.

Liderii de sindicat din CJ afirma ca atat raportul Curtii de Conturi, cat si dispozitia sefului CJ vor fi atacate in instanta.

"Curtea de Conturi a verificat si in anii anteriori acele sporuri, dar nu au fost gasite ilegalitati. Noi consideram ca raportul este rau-voitor si este impotriva actelor normative. Noi am avut in acesti ani un contract colectiv de munca in vigoare si avem decizii judecatoresti definitive si irevocabile prin care ne-am castigat drepturile salariale", a declarat, corespondentului NewsIn, liderul de sindicat Liviu Simiuc.

Acesta a adaugat ca, pentru perioada mentionata, unui muncitor simplu din CJ i se imputa o suma de 46.000 lei, in timp ce suma cea mai mare imputata este in cazul unui sef de serviciu, respectiv de 57.000 lei.

Curtea de Conturi a verificat platile catre angajati la sfarsitul anului trecut. Un control similar a avut loc si la primaria municipiului Iasi, unde insa nu au fost semnalate nereguli.
Sursa: rNews

Articol citit de 1123 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor