Locuiesti in Sectorul 6? Poti sa iti lasi noaptea masina la mall

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 15:21
9187 citiri
Locuiesti in Sectorul 6? Poti sa iti lasi noaptea masina la mall
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei care locuiesc in Sectorul 6 al Capitalei isi vor putea lasa masinile pe timpul noptii in parcarile mall-urilor, a declarat, luni, primarul Gabriel Mutu.

"In aceasta dimineata (luni - n.red.) am avut un comandament la nivel de sector, la care am invitat toti reprezentantii hypermarketurilor de sector, in special ai mall-urilor, acolo unde exista parcari acoperite si am ajuns la o intelegere cu ei, in sensul de a permite, pe timp de noapte, accesul persoanelor care locuiesc in proximitatea acestor mall-uri, sa parcheze masinile in spatiile respective, degajand, astfel, bulevardele, strazile principale, pentru a putea o interventie mult mai eficienta pe zona de deszapezire", a declarat Gabriel Mutu.

Cum poate fi rezolvata criza locurilor de parcare din Bucuresti - de la sensuri unice la parcajele supermarketurilor

Insa nu toate centrele comerciale sunt la fel de permisive. Recent, reprezentantii Mega Mall i-au avertizat pe locuitorii Sectorului 2 sa nu isi lase masina peste noapte in parcarea complexului. In caz contrar, autoturismele vor fi ridicate, iar soferii - sanctionati.

"Mentionam ca parcarea Mega Mall este proprietate privata si stationarea autovehiculelor pe timp de noapte in incinta nu este permisa. Nerespectarea prezentei informari va atrage dupa sine blocarea si ridicarea autovehiculului, costurile implicate fiind suportate de dvs.", se arata in notificarea centrului comercial.

La randul sau, primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a dat exemplu capitala Frantei, unde "nu isi permite nimeni sa isi lase masina pe strada".

"Nu vom avea disciplina in acest oras fara anumite masuri de interventie rapida. La Paris nu isi permite nimeni sa isi lase masina pe strada. Am auzit de multe ori spunandu-se 'Dar daca nu am unde sa parchez?'. Nici in Paris nu ai unde sa parchezi. Dar nu lasa masina in mijlocul intersectiei. Nu ramane acolo nici cinci minute, ti-o salta direct. Asa ar trebui sa se intample si in Romania", a spus Negoita.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#parcare mall Sector 6, #parcare mall noaptea , #primaria