Nicușor Dan anunță o premieră: "În 10 decembrie nu vom mai avea datorii ale Primăriei Bucureşti către Termoenergetica"

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 17:54
2544 citiri
Nicușor Dan anunță o premieră: "În 10 decembrie nu vom mai avea datorii ale Primăriei Bucureşti către Termoenergetica"
Primarul Capitalei FOTO Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general Nicuşor Dan a precizat că este pentru prima oară când, în execuţia bugetului Capitalei, pe 10 decembrie, imediat ce PMB va primi cotele defalcate din impozitul pe venit, municipalitatea va plăti toţi banii pe care s-a angajat să îi plătească prin buget şi anume suma de 950 de milioane lei. „În acel moment, 10 decembrie, nu vom mai avea datorii ale Primăriei Bucureşti către Termoenergetica”, a adăugat edilul.

„Pe ceea ce înseamnă, şi asta este o noutate în execuţia bugetului Capitalei, în 10 decembrie, imediat ce vom primi cotele defalcate din impozitul pe venit, în 10 decembrie se va întâmpla prima oară ca Primăria Capitalei să plătească toţi banii pe care s-a angajat să îi plătească prin buget, adică 950 de milioane. În acel moment, 10 decembrie, nu vom mai avea datorii ale Primăriei Bucureşti către Termoenergetica”, a afirmat vineri Nicuşor Dan.

El a mai spus că o altă noutate ar fi că „se plătesc cei 950 de milioane de lei subvenţie integral, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii ani”.

Au fost ani în care s-au plătit 500 de milioane, 600 de milioane, şi de acolo toate problemele cu care ne confruntăm noi azi. Începând de la 1 ianuarie, însă, situaţia se schimbă, pentru că factura lunară pe care noi v-a trebui să o plătim nu o să mai fie de nivelul 120-130 de milioane, o să fie de nivelul 250 de milioane.

Noi primim de la Guvern în fiecare lună între 300 şi 350 de milioane, subvenţia la transportul public este cam 100 de milioane, deci numai aceste două subvenţii ar depăşi banii pe care îi primim de la Guvern. De aceea este important ca noi în cursul lunii decembrie, împreună cu Guvernul, să avem o predictibilitate a sumelor pe care le vom primi ca ajutor de la Guvern pentru subvenţionarea căldurii”, a conchis Nicuşor Dan.

Ministrul de Finanţe Adrian Câciu a precizat că trebuie să existe o discuţie foarte serioasă cu primarul general Nicuşor Dan despre sumele care vor fi alocate către PMB pentru subvenţia la căldură. El a adăugat că Primăria Capitalei are bani, iar un primar gospodar putea muta aceste fonduri în acest scop. „Eu aş vrea ca săptămâna viitoare, poate pe 10 decembrie sau de pe 10 decembrie încolo să închidem această situaţie”, a mai spus ministrul.

Sebastian Burduja atacă primarii USR: "Sunt oameni care s-au prezentat ca alternativă, oameni noi, dar n-au livrat rezultate"
Sebastian Burduja atacă primarii USR: "Sunt oameni care s-au prezentat ca alternativă, oameni noi, dar n-au livrat rezultate"
Sebastian Burduja, președintele PNL București, a declarat marți, 26 martie, că un candidat PNL la Primăria Capitalei chiar dacă nu ar fi câștigat ar fi propulsat un nume pentru alegerile...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Primaria Capitalei, #NIcusor Dan, #datorii, #termoenergetica , #primaria
Comentarii