Petitie pentru candidati unici ai Opozitiei la primariile din Capitala: Bucurestiul este bolnav, plin de rani

Miercuri, 11 Decembrie 2019, ora 10:13
4044 citiri
Petitie pentru candidati unici ai Opozitiei la primariile din Capitala: Bucurestiul este bolnav, plin de rani
Foto: Facebook/ Toti pentru Bucuresti

Peste 3000 de oameni au semnat, in prima zi, petitia "Toti pentru Bucuresti", care cere candidati unici ai Opozitiei pentru primaria generala Bucuresti si primariile de sector.

Printre cei care au semnat deja se numara Mircea Cartarescu, Mihai Sora, Oana Pellea, Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu, Printesa Urbana si zeci de antreprenori, actori, medici, oameni de comunicare si sportivi, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

"Toti pentru Bucuresti exact acest lucru inseamna: este un apel la civism si responsabilitate; la mintea bucuresteanului cea de pe urma. Cand ai alegeri intr-un singur tur de scrutin, nu-ti poti permite - daca tii cu adevarat la orasul tau, la viata acestuia - sa risipesti voturi si energii, sa-i anulezi, din nerozie sau cinism, orice sansa de supravietuire sanatoasa.

Caci Bucurestiul este un oras bolnav, dragi prieteni, un oras plin de rani - unele greu vindecabile. Mai cu seama: greu vindecabil de mafiotlac si rinocerita", spune pe pagina sa de Facebook filosoful Mihai Sora, citat in document.

Campania de strangere de semnaturi a fost initiata de Coalitia Toti pentru Bucuresti, formata din Declic, Geeks for Democracy, Coruptia Ucide, Initiativa Romania, #Rezistenta si Casa Activistului, fiind un demers civic menit sa atraga atentia asupra vulnerabilitatii majore a alegerilor intr-un singur tur.

"In 2016, partidele din opozitie au gresit (Uniunea Salvati Romania - USR si PNL Bucuresti). Si noi, toti am gresit, lasandu-i sa puna ambitiile si orgoliile mai presus de binele nostru, al tuturor si mai presus de nevoile Bucurestiului. Se pare ca partidele din opozitie au uitat si vor sa repete prostia. Daca ele au uitat, noi nu avem nicio scuza daca-i lasam sa uite", afirma si Oana Gheorghiu, fondatoare Daruieste Viata, citata in comunicat.

Initiatorii subliniaza ca primarul Capitalei este nereprezentativ, fiind ales de doar 14% dintre alegatori, acelasi fiind cazul si pentru primarii de sector.

"Primarul general al Bucurestiului este nereprezentativ fiind ales de 14% dintre cetatenii cu drept de vot si mai putin de 50% dintre cei care s-au prezentat la urne. Cinci dintre cei sase primari de sector sunt nereprezentativi fiind alesi cu votul a mai putin de 50% dintre cei care s-au prezentat la urne. In aceeasi situatie sunt aproape trei sferturi dintre orasele Romaniei.

Cetatenii Bucurestiului au dreptul la un primar care sa lucreze in folosul orasului, nu al minoritatii celor care au ajuns la vot. Locuitorii Capitalei vor un primar care sa ii reprezinte. Bucurestenii care doresc sa isi apere drepturile si sa puna in atentia partidelor si a candidatilor aceasta dorinta sunt invitati sa semneze manifestul Toti Pentru Bucuresti", se arata in textul petitiei.

Astfel, semnatarii "cer ferm partidelor si candidatilor independenti aflati in opozitie in Bucuresti desemnarea unui candidat unic pentru primaria generala, precum si a unor candidati unici pentru cele sase sectoare ale Bucurestiului, pana cel mai tarziu la finalul lunii martie 2020".

Puteti semna petitia aici.

Vezi si Ce sanse sunt pentru un candidat unic, anti-Firea, la Bucuresti? Decizii in sedinta USR-PLUS si un mesaj pentru PNL

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#petitie candidati unici primarii Bucuresti , #primaria