Premiera in Romania: O primarie elibereaza documente de urbanism in format electronic

Joi, 30 Martie 2017, ora 17:56
3605 citiri
Premiera in Romania: O primarie elibereaza documente de urbanism in format electronic
Foto: Facebook/Emil Boc

Primaria din Cluj Napoca este prima din Romania care va elibera documente de urbanism in format electronic, a anuntat, joi, edilul Emil Boc.

"De la inceputul lunii aprilie, Primaria Cluj-Napoca devine prima din Romania care va elibera documente de urbanism in format electronic, scutind cetateanul de deplasarea la ghisee si de contactul cu diversi functionari. Vom elibera electronic aceste certificate si le vom putea prelungi; la fel, vom elibera online diverse avize, certificate de la spatii verzi, siguranta circulatiei sau salubritate sau vom putea prelungi autorizatiile de construire. Pentru aceasta este nevoie de o semnatura electronica in vederea inregistrarii in sistem", a declarat Emil Boc, citat de Transilvania Reporter.

Primarul a punctat ca masura aceasta este un nou pas in digitalizarea activitatii administratiei publice locale.

Acesta a amintit ca locuitorii Clujului pot plati online taxele si impozitele, dar se si pot programa pentru casatorie tot pe Internet.

Emil Boc a facut declaratiile in cadrul Cluj Innovation Days, care se desfasoara in perioada 30 - 31 martie, la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca.

#Primarie Cluj urbanism electronic, #certificat urbanism eliberat electronic , #primaria