Primarul care vrea să oblige dezvoltatorii imobiliari să ridice clădiri comunitare. "Au apărut peste 20.000 de apartamente fără şcoală, grădiniţă"

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 11:21
5736 citiri
Primarul care vrea să oblige dezvoltatorii imobiliari să ridice clădiri comunitare. "Au apărut peste 20.000 de apartamente fără şcoală, grădiniţă"
Zonă rezidențială în construcție FOTO Pixabay

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că intenționează să oblige dezvoltatorii imobiliari să construiască şcoli şi grădiniţe, precizând că nu i se pare normal ca aceştia să facă blocuri, iar apoi să ceară primăriei să dezvolte zona respectivă.

Ciprian Ciucu a declarat, joi, 11 noiembrie, că miercuri a picat PUZ-ului Sectorului 6 în instanţă.

“Ieri, a picat în instanţă, a fost contestat PUZ-ul Sectorului 6. Era deja suspendat, la iniţiativa unor cetăţeni şi a colegilor de la USR. De un an, PUZ-ul era contestat în instanţă, avea probleme serioase. Funcţionăm pe un PUZ similar din 2016, care este instanţă atacat şi e posibil să ne trimită la PUG”, a explicat primarul Sectorului 6.

El a menţionat că dacă se întâmplă acest lucru, atunci investiţiile vor fi serios afectate.

“Aceste PUZ-uri coordonatoare nu sunt în Codul Administrativ. A fost o invenţie a primarilor de sector pentru că Primăria Capitalei nu a făcut în 20 ani un PUG. E forţată legea. (...) Am început cu o zonă din Sectorul 6 să facem un PUZ ca la carte. Vrem să îl facem pe standarde foarte bune”, a transmis Ciucu, care a menţionat că doreşte ca astfel să oblige investitorii să facă şi alte investiţii în zonă.

Ciucu susţine că nu este normal ca dezvoltatorii să facă blocuri şi apoi să solicite primăriei să facă utilităţi şi şcoală.

“Au apărut peste 20.000 de apartamente fără şcoală, grădiniţă, avem presiune din partea comunelor satelit, cum e Chiajna. Nu mi se pare normal să vină dezvoltatorii să planteze un bloc în câmp şi apoi să ceară la primărie utilităţi, şcoală. Vom reglementa aceste lucruri. Apoi, vom condiţiona eliberarea autorizaţiei de construire de acest plan”, a transmis primarul Sectorului 6.

El a precizat că atunci când a preluat Primăria Sectorului 6 bugetul acesteia pentru investiţii era de 100 de milioane de lei.

“Pot să fac PUZ-uri cu o dezvoltare sustenabilă, logică, nu mai putem continua ca până acum, că primăria este un fel de notar al dezvoltatorilor. Să îşi asume dezvoltarea şi politica de dezvoltare. Ei veneau cu proiectele la primărie, iar primăria venea cu un buget de investiţii. (...) Când am preluat primăria, bugetul pentru dezvoltare era la 100 de milioane de lei. Dacă luăm proiectele imobiliare din sector valoarea investiţiilor este mult mai mare”, a mai afirmat Ciprian Ciucu.

El a precizat că într-o zonă de case au apărut 5.000 de apartamente şi acest lucru nu este normal.

“Nu am văzut dezvoltatori care nu au spus că vor să vină să dezvolte zona, vor să vândă cât mai multe apartamente. Multe mizerii s-au întâmplat cu fostul PUZ, în zone de case au apărut 5.000 de apartamente, au dat peste cap şi trafic şi tot”, a precizat Ciprian Ciucu.

El s-a referit şi la unele proiecte de regenerare urbană, menţionând că există un concurs de soluţii cu Ordinul Arhitecţilor pentru zona extinsă a Lacului Morii, care să fie amenajată pentru promenadă şi activităţi de weekend.

Ciucu a menţionat că sunt terenuri de la Armantă în sectorul 6 care arată deplorabil.

“Avem terenuri de la Armată care arată deplorabil şi e vina Armatei. Le-au închiriat la indivizi pentu spălătorii auto, unii fac profit, în loc să le dea primăriei să le amenajeze”, a explicat Ciprian Ciucu.

El a mai declarat că se întâlneşte cu dezvoltatorii şi le spune ce aşteptări are de la ei.

“Nu iau şpagă şi îi primesc în birou şi le spun dezvoltatorilor ce aştept de la ei. M-au întrebat, vrem să ştim în ce condiţii se poate construi în sector, le spuneam: Astea sunt condiţiile”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Senatorul USR Irineu Darău a anunțat joi, 18 aprilie, că a depus un denunţ penal împotriva ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a primarului din Râşnov, Liviu-Cătălin Butnariu,...
Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Judecătoria Sectorului 4 este aşteptată să se pronunţe miercuri în legătură cu cererea de liberare condiţionată formulată de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Primul termen...
#ciprian ciucu, #primar, #sector 6, #dezvoltatori imobiliari, #constructie, #scoli, #gradinite , #primaria