Primaria Capitalei vrea sa infiinteze Casa "Dinu Lipatti". Va avea nevoie de 15 angajati, din care trei in posturi de conducere

Duminica, 24 Septembrie 2017, ora 09:32
4672 citiri
Primaria Capitalei vrea sa infiinteze Casa "Dinu Lipatti". Va avea nevoie de 15 angajati, din care trei in posturi de conducere

Consilierii generali vor discuta, in sedinta de joi, infiintarea Casei Artelor "Dinu Lipatti", ca un omagiu adus compozitorului, tinand cont ca in 2017 s-au implinit 100 de ani de la nasterea acestuia.

Noua institutie ar urma sa aiba ca activitati organizarea de festivaluri si concerte, publicarea unor lucrari de specialitate, parituri sau alte materiale care au legatura ci viata si activitatea lui Dinu Lipatti, precum si elaborarea de studii si publicatii.

"Obiectul de activitate al Casei Artelor Dinu Lipatti il constituie desfasurarea de activitati de interes local, in principal in domeniul cultural-educativ, cu accent pe educatia muzicala, precum si pastrarea traditiei muzicale, componistice, interpretative si pedagogice construite de scoala romaneasca de profil de la Bucuresti", se arata in proiectul de hotarare.

Finantarea cheltuielilor curente si de capital se va asigura din venituri proprii, precum si din finantari de la bugetul local.

Potrivit proiectului de hotarare, municipalitatea doreste ca in 2017, anul in care se implinesc 100 de ani de la nasterea lui Dinu Lipatti, sa recupereze un "autentic brand cultural romanesc", in contextul desfasurarii la Bucuresti a Festivalului George Enescu.

"Toate marile capitale europene unde Dinu Lipatti si-a desfasurat activitatea il omagiaza pe parcursul anului 2017, dedicandu-i concerte si evenimente culturale de anvergura", explica municipalitatea.

Obiectivele generale ale noii institutii ar urma sa se refere la studierea vietii muzicianului, organizarea de festivaluri si concerte, precum si publicarea unor lucrari de specialitate, partituri sau alte materiale stiintifice care au legatura cu viata si activitatea lui Dinu Lipatti.

Pana la cumpararea sau inchirierea unui sediu sau unor puncte de lucru, sediul Casei Artelor "Dinu Lipatti" va fi in cladirea Primariei Capitalei.

In proiectul de hotarare se mentioneaza ca, pentru desfasurarea viitoare a activitatii, institutia va avea nevoie de un salon cu scena pentru concerte de pian, saloane pentru expozitii, colocvii, proiecte, lansari de carte etc, spatiu pentru evenimente outdoor, spatii functionale.

Organigrama are 15 posturi, dintre care trei posturi de conducere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Primaria Capitalei Casa Arteror Dinu Lipatti , #primaria