Primaria construieste un pasaj subteran in Berceni, la Piata Sudului

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 12:56
5632 citiri
Primaria construieste un pasaj subteran in Berceni, la Piata Sudului
Foto: Romania Libera

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in sedinta de miercuri un proiect de construire a unui nou pasaj subteran, la Piata Sudului. Construirea pasajului costa 128.563.163 de lei (30 de milioane de euro).

Primaria va suporta doar cheltuielile neeligibile si valoarea TVA si va cere finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 2 "Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale", potrivit hotararii Consiliului general al Municipiului Bucuresti.

"Intersectia Sos. Oltenitei, Calea Vacaresti si str. Nitu Vasile constituie un punct nodal de penetrare auto spre centrul Bucurestiului si dinspre centru spre cartierele Berceni si Metalurgiei aflate In sudul orasului. Datorita disfunctionalitatilor circulatiei rutiere in intersectia mai sus mentionata se impune continuarea programului de optimizare cu reconfigurarea acestei zone si realizarea unui pasaj rutier denivelat subteran pe directia Str. Nitu Vasile - Calea Vacaresti, realizand astfel fluidizarea traficului in partea de sud a capitalei", se arata in raportul de specialitate al Primariei.

Pasajul subteran se va realiza pe directia Calea Vacaresti - Str. Nitu Vasile si va avea o lungime de 356 de metri, din care 111 metri pentru rampa spre Vacaresti, 160 de metri pentru rampa spre Nitu Vasile si 85 de metri in subteran. Inaltimea libera a pasajului va fi de 5 metri.

Rampa Nitu Vasile va fi o rampa unica avand cate doua benzi de circulatie pe sens, cu deschidere de 15,8 metri, in care se include o parte carosabila in latime de 14 metri (4 benzi de circulatie: cate doua pe fiecare sens), un separator de trafic de 0,8 metri si doua trotuare de garda pe margini, cu latimea de 0,5 metri fiecare, se mai arata in documentul aprobat de CGMB.

Rampa Calea Vacaresti va fi formata din doua rampe independente, cate una pe fiecare sens de circulatie in parte, cu deschiderea de 8 metri, fiecare rampa avand partea carosabila de 7 metri (2 benzi de circulatie) si cate doua trotuare de garda avand latimea de 0,5 metri fiecare.

Primaria estimeaza ca lucrarea va dura aproximativ 24 de luni de la data semnarii contractului de finantare. Se estimeaza ca implmentarea proiectului va incepe in iulie 2011 si se va termina in iunie 2013.

A.T.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#pasaj subteran Berceni, #pasaj subteran Piata Sudului , #primaria