Ziare.com

Primaria din Iasi, amendata pentru ca a taiat ilegal copaci

Vineri, 22 Martie 2013, ora 14:25

   

Primaria din Iasi, amendata pentru ca a taiat ilegal copaci
Primaria Iasiului a fost amendata cu 60.000 de lei pentru ca a taiat, la inceputul lunii februarie, teii de pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant din municipiu.

Flacara Iasiului scrie ca municipalitatea a fost amendata la initiativa mai multor ONG-uri ecologiste care au depus sesizari la sediul Garzii Nationale de Mediu (GNM) - Comisariatul Judetean (CJ) Iasi prin care au reclamat "aspecte de gestionare defectuoasa a vegetatiei lemnoase de pe domeniul public al orasului".

Dupa ce au facut deplasari la fata locului, reprezentantii GNM CJ Iasi au solicitat Primariei documentele referitoare la actiunile privind taierile de tei de pe raza municipiului.

In urma consultarii acestor documente, a verificarilor de pe amplasament, a discutiilor avute cu reprezentantii municipalitatii si a tuturor factorilor implicati, inspectorii Garzii de Mediu au constatat ca taierile din perioada 1-13 februarie s-au efectuat fara respectarea regimului silvic, nu s-a realizat registrul local al spatiilor verzi si nu s-a realizat auditul suprafetei, calitatii si accesibilitatii spatiilor verzi din municipiu.

De asemenea, cei din Primarie n-au prezentat documente relevante privind indeplinirea obligatiei de a asigura o suprafata de spatiu verde de minim 20 mp/locuitor pana la data de 31 decembrie 2010, asa cum prevede Legea.

Pe langa amenda, inspectorii GNM CJ Iasi au dat primariei si un avertisment pentru ca oficialii nu au realizat auditul mentionat si nu a constituit si actualizat registrul local al spatiilor verzi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1524 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor