Primaria Iasi va oferi gratuit portii de fasole cu carnati de Ziua Unirii

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 18:54
1545 citiri
Primaria Iasi va oferi gratuit portii de fasole cu carnati de Ziua Unirii
Foto: Arhiva

Primaria Iasi a anuntat, miercuri, programul pentru ziua de 24 ianuarie, cand se implinesc 152 ani de la Unirea Principatelor, in cadrul manifestarilor fiind organizata si o masa traditionala cu 5.000 de portii de fasole cu carnati.

Initiativa de acordare a portiilor a venit din partea garnizoanei Iasi, iar pregatirile vor fi facute impreuna cu Directia de Asistenta Comunitara, din subordinea municipalitatii. Portile vor fi impartite in fata unui fost cinematograf din centrul orasului.

Ziua de 24 ianuarie a fost declarata recent sarbatoare nationala si este pentru prima data cand se organizeaza la Iasi, de catre municipalitate, o astfel de masa traditionala, cu ocazia sarbatoririi Unirii Principatelor.

In schimb, in Piata Unirii, unde vor avea loc si principalele manifestari dedicate zilei de 24 ianuarie, reprezentantii primariei vor oferi iesenilor peste 2.000 de portii de ceai cald.

Potrivit primarului Gheorghe Nichita, presedintele Traian Basescu, seful PSD Victor Ponta si liderul PNL Crin Antonescu se numara printre oficialitatile centrale care au confirmat deja prezenta la Iasi in ziua de 24 ianuarie, la manifestarile din Piata Unirii. De asemenea, sunt asteptati sa vina unii reprezentanti ai Guvernului si alti lideri ai principalelor organizatii politice.

Primarul Iasiului a facut un apel la oamenii politici si simpatizantii partidelor sa nu politizeze evenimentul.

"Cred ca ar trebui sa lasam deoparte disputele politice, nu e momentul de razbunari politice intre unii si altii", a subliniat Nichita.

Vezi programul evenimentului:

Programul manifestarilor anuntate de primarie mai cuprinde momente folclorice, ceremonialul religios si cel al depunerii de coroane, defilarea garii de onoare, desfasurarea horei populare si spectacole tip flash mob in cartierele Iasiului pe ritmuri populare. In finalul zilei, va fi organizata retragerea cu torte si va avea loc un spectacol de muzica sustinut de Alexandra Stan si Horia Brenciu, in fata Palatului Culturii.

O alta actiune care se va desfasura pe parcursul zilei este parada costumelor de epoca, 20 de persoane, imbracate in costume specifice anului 1859, urmand a defila pe traseul Palatul Culturii - Piata Unirii - zona culturala Lapusneanu.

Reprezentanti ai municipalitatii vor imparti in cursul zilei de 24 ianuarie 5.000 de stegulete tricolore, 2.500 de cocarde cu tricolor si 5.000 de flyer-e cu textul Proclamatiei "Romania s-a nascut la Iasi".

Primaria Iasi a alocat aproximativ 500.000 lei pentru organizarea manfiestarilor dedicate Unirii Principatelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Iasi Ziua Unirii Principatelor, #masa gratis fasole carnati , #primaria