Ziare.com

Primaria Petrila nu mai are bani pentru salarii si pentru scoli

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 14:00

   

Primaria Petrila nu mai are bani pentru salarii si pentru scoli
Autoritatile locale de la Petrila nu mai au bani pentru a plati salariile angajatilor.

Primarul din Petrila, Ilie Paducel, sustine ca la aceasta situatie s-a ajuns din cauza blocajului generat de neincasarea la buget a sumelor pe care ar fi trebuit sa le primeasca de la Compania Nationala a Huilei (CNH).

Potrivit edilului, in ultimele cinci luni cota defalcata din impozitele pe salariile minerilor nu a mai ajuns la administratii, iar din acest motiv acum nu mai sunt bani in conturi.

Suma totala care ar trebui sa revina administratiei de la Petrila este de peste 2.000.000 de lei.

"Cand am fundamentat bugetul, noi am prins aceasta suma la partea de venituri si suntem blocati", spune primarul orasului Petrila, Ilie Paducel.

Acesta sustine ca la bugetul local nu mai sunt fonduri nici pentru cofinantarea proiectelor.

Mai mult, primaria a ramas in urma cu plata utilitatilor la scolile de pe raza localitatii, iar la Scoala Generala Numarul 2 furnizarea cu gaze naturale a fost sistata.

Exista consilieri locali ce il acuza pe primar de ineficienta in administrarea fondurilor publice, in conditiile in care edilul ar fi aprobat bani pentru studii de prefezabilitate si fezabilitate, in timp ce nu are destui bani pentru nevoile curente.

Cu toate acestea, sumele rezultate din impozitul pe veniturile angajatilor de la cele sapte subunitati ale Companiei Nationale a Huilei Petrosani vor ajunge in conturile administratiilor locale din Valea Jiului incepand din aceasta luna
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 555 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor