Primarul din Tg. Mures ameninta ca il va reclama pe Borbely la CE, pentru abuz

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 17:04
1983 citiri
Primarul din Tg. Mures ameninta ca il va reclama pe Borbely la CE, pentru abuz

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, intentioneaza sa il reclame pentru abuz pe fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si comisarului european pentru mediu, afirmand ca Borbely "boicoteaza, constant si deliberat, interesele orasului".

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, care este si vicepresedinte al PDL, afirma, intr-un comunicat de presa transmis joi inainte ca Borbely sa demisioneze, ca "este inadmisibil ca un ministru sa hotarasca soarta unei comunitati locale", acuzandu-l de mai multe "abuzuri".

Astfel, Florea sustine ca Borbely "boicoteaza, constant si deliberat, interesele orasului, incalcand principiul autonomiei locale" si ca i-a reclamat situatia deja premierului Mihai Razvan Ungureanu.

"In situatia in care abuzurile ministrului Mediului si Padurilor vor continua, sunt nevoit sa ma adresez presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si comisarului european pentru mediu", afirma Florea.

El spune ca in scrisoarea trimisa premierului Ungureanu s-a plans ca ministrul Borbely se opune inceperii si implementarii proiectului privind realizarea drumului de legatura intre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures si strada Livezeni, care a fost supus dezbaterii publice si a fost agreat de cetatenii orasului.

"Proiectul este zadarnicit prin refuzul ministrului de a a-si da avizul pentru realizarea lui. Proiectul a obtinut toate acordurile si avizele necesare, cu exceptia ordinului de ministru, pe care domnul Borbely refuza sa il emita, in ciuda demersurilor noastre, materializate intr-un consistent teanc de solicitari, adrese, documente, 'clarificari', 'reveniri' etc. Faptul ne-a pus in situatia de a retrage proiectul, depus in cadrul Programului Operational Regional (POR)- Axa 1 si aflat in stadiu avansat de evaluare si de a recurge la proiecte de rezerva pentru a nu pierde cei aproape 15 milioane de euro pe care municipiul Targu Mures ii poate incasa prin POR. In schimb, pentru a se asigura, probabil, ca demersurile noastre sunt supuse esecului, prin ordin de ministru au fost stabilite doua situri << Natura 2000 >>, pe teritoriul municipiului Targu Mures, dintre care unul se suprapune cu traseul strazii in cauza", sustine Florea, in scrisoarea adresata premierului, redata in comunicatul de presa.

Potrivit documentului citat, Borbely "a modificat, cu de la sine putere, reglementarile privind necesitatea acordului administratiilor publice locale privind regimul terenurilor cu vegetatie forestiera aflate in proprietatea sau administrarea acestora" si toate administratiile din judet se confrunta cu aceasta problema, nemultumirea si revolta sa fiind "impartasite de toti primarii din judet, implicit de cei ai UDMR".

"Este inadmisibil ca un ministru sa hotarasca soarta unei comunitati, instituind asa-zise arii naturale protejate, fara a exista o hotarare de avizare din partea autoritatii publice locale, prevalandu-se, in schimb, de propunerile unor ONG-uri de care nu stie si nu a auzit nimeni. Sunt organizatii infiintate la comanda pentru a crea blocaje, tracasari ale autoritatilor, santaj si coruptie", afirma Florea.

In 7 martie, Florea spunea ca in jurul ministrului Mediului "graviteaza" zeci de ONG-uri care au scopul "de a proteja hotiile facute prin retrocedari abuzive", edilul facand publica o alta scrisoare adresata premierului Mihai Razvan Ungureanu, in care propune ca autoritatile publice locale sa avizeze obligatoriu instituierea de arii protejate.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...
Comentarii