Primarul Ridzi pus sa dea explicatii despre investitia din Parang

Duminica, 31 Octombrie 2010, ora 08:59
2060 citiri
Primarul Ridzi pus sa dea explicatii despre investitia din Parang
Marius Mitrache

Consilierii de la Petrosani i-au cerut explicatii primarului Tiberiu Iacob Ridzi in legatura cu investitia destinata dezvoltarii turismului in masivul Parang, dupa ce ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a dispus retragerea a nu mai putin de 5 milioane de lei din cei 7 milioane de lei alocati anul acesta.

"As dori sa ne prezentati care este situatia lucrarilor din Parang, care este bugetul alocat, daca mai sunt fonduri si daca exista un grafic de lucrari, dupa ce s-au retras banii de la minister", a cerut consilierul Adrian Zvanca in cadrul ultimei sedinte a Consiliului Local.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi le-a explicat consilierilor ca rectificarea bugetara care a dus la diminuarea fondurilor nu inseamna ca reprezentantii Ministerului Turismului au decis sa renunte la aceasta investitie, ci considerentul a fost unul strict economic legat de faptul ca nu se puteau cheltui banii pana la sfarsitul anului.

"Nu reuseam sa cheltuim banii pana la sfarsitul anului, deoarece am reusit sa finalizam tarziu procedurile de demarare a lucrarilor, iar cei de la Minister au decis ca banii pe care noi nu ii puteam cheltui sa ii foloseasca in alta parte", a declarat Ridzi.

Totodata, primarul Tiberiu Iacob Ridzi i-a asigurat pe consilierii ca anul viitor vor primii bani, iar investitia din Parang va continua conform graficului de executie.

"Anul viitor, cu siguranta vom primii bani. Termenul de finalizare a lucrarilor este de 24 de luni, lucru ce inseamna insa undeva la 4 ani, deoarece cum se raceste vremea la munte, nu mai poti lucra. Intr-o prima etapa, bugetul este stabilit la 13 milioane de lei, dar banii se aloca in functie de cum decurg lucrarile", spune Ridzi.

Anul acesta, din cauza ca timpul nu mai permite, autoritatile vor face lucrari la caile de acces inspre Parang, vor amenaja o partie de schi si vor incepe construirea unui prim telescaun, in timp ce anul viitor se are in plan construirea a cel putin 3 instalatii de transport pe cablu si amenajarea partiilor din zona turistica.

La inceputul anului, ministru Elena Udrea anunta ca in muntii Parang se va face cel mai mare domeniu schiabil din Europa de sud-est.

Dezvoltarea Domeniului Schiabil in masivul Parang este un proiect amplu, cu executie multianuala, in valoare de 68 de milioane de euro, bani urmand a fi asigurati de minister dar si prin accesarea de fonduri europene si se intinde pe o durata de patru ani.

Licitatia pentru constructia instalatiilor din Parang a fost adjudecata de firmele Krantz Eurocenter din Pitesti, Doppelmayr Austria si Acomin Deva, iar la inceputul lunii septembrie, autoritatile locale au semnat ordinul de incepere a lucrarilor.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#investitie Parang primar Ridzi, #investitie Parang fonduri Udrea, #domeniu schiabil Parang , #primaria