Primul primar roman arestat la domiciliu a fost suspendat din functie

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 10:14
2311 citiri
Primul primar roman arestat la domiciliu a fost suspendat din functie
Foto: Scandal de Gorj

Primul primar din Romania arestat la domiciliu, Sorin Bucurescu, edilul comunei gorjene Slivilesti, a fost suspendat din functie.

Pentru ca nu a stiut cum sa procedeze in cazul primarului in functie arestat la domiciliu, prefectul de Gorj, Alin Vacaru, a apelat la ajutorul Ministerului de Interne, care a recomandat suspendarea sa din functie, transmite Gorj Domino.

"Avand in vedere situatia creata prin masura luata de instanta privind arestul la domiciliu al domnului Bucurescu Sorin, primar al comunei Slivilesti, Institutia Prefectului - Judetul Gorj s-a adresat Ministerului Afacerilor Interne, care in cursul zilei de ieri ne-a transmis in scris ca, in opinia reprezentantilor acestui minister, emiterea ordinului de suspendare este necesar", se arata intr-un comunicat al Prefecturii Gorj.

Primul primar arestat la domiciliu are grija de vaci: "E o luna de relaxare" (Video)

Astfel, pe perioada arestului la domiciliu al primarului, atributiile sale vor fi preluate de viceprimarul localitatii, Vasile Stoichitescu, se arata in acelasi document.

Edilul comunei gorjene Slivilesti declara, in urma cu cateva saptamani ca este multumit sa stea in arest la domiciliu, intrucat poate avea grija de animale si poate face curatenie in curte.

"Ma apuc de curatenie, imi aranjez curtea de primavara. Voi avea grija de animale, de vaci. Scap si de problemele cu drumurile blocate, de nervi si suparari. Este o luna de repaus si, de ce nu, de relaxare", spunea edilul, in urma cu mai bine de o saptamana.

De asemenea, acesta sustinea ca ii place sa aiba grija de cele 5 vaci ale sale, pe care le mulge si carora le da de mancare, desi la primarie era mai usor.

"Este adevarat ca munca de primar e mult mai frumoasa. In costum, cravata, cafeluta-cafeluta, si-o aduce secretara. Timpul trece mult mai frumos la primarie. Aici la vaci e mai greu, munca fizica, cand intri in casa trebuie sa-ti iei alte haine, intri direct sub dus ca altfel mirosi la fel ca vacile", spunea edilul Sorin Bucurescu.

Sorin Bucurescu a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile, fiind acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual, dupa ce ar fi semnat documentele de demolare a unei constructii care nu exista.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#primar arestat domiciliu suspendat, #primar Sorin Bucurescu arestat domiciliu, #primar Slivilesti Gorj arestat , #primaria