PSD si PNL pregatesc schimbarea primarului interimar al Capitalei: Stefanel Marin, acuzat ca e incompetent (surse)

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 21:32
5020 citiri
PSD si PNL pregatesc schimbarea primarului interimar al Capitalei: Stefanel Marin, acuzat ca e incompetent (surse)
Foto: Facebook/Stefanel Dan Marin

Primarul general interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin, ar putea fi destituit din functie prin votul consilierilor generali ai PSD si PNL, care il acuza pe acesta de incompetenta, insa cele doua partide nu s-au inteles si asupra unui inlocuitor, au declarat surse politice.

Potrivit surselor citate de Mediafax, discutiile pentru destituirea primarului interimar din partea UNPR au inceput in urma cu aproape o saptamana, dupa ce acestuia i-au fost aduse mai multe critici, atat in spatiul public, cat si in randul partidelor reprezentate in Consiliul General al Muncipiului Bucuresti.

Incompetenta se plateste scump: Cum pierde Primaria Capitalei o suma uriasa

Astfel, consilierii PSD si PNL au ajuns la o intelegere pentru a-l schimba pe acesta din functie, urmand ca pasul sa fie facut, cel mai probabil, saptamana aceasta, intr-una din sedintele CGMB. O prima incercare ar putea fi facuta marti, in cadrul unei sedinte extraordinare, solicitate de consilieri.

"A dat dovada de foarte multa incompetenta, nu putem continua asa", au declarat surse politice, cu privire la prestatia primarului interimar.

PSD si PNL nu au facut insa si o intelegere cu privire la inlocuitorul lui Stefanel Dan Marin, niciunul dintre partide nedorind sa isi asume, in acest moment, conducerea institutiei.

Momentul ales pentru schimbarea din functie a primarului interimar va fi decis si in functie de discutiile si negocierile care vor avea loc cu celelalte partide reprezentante in CGMB, in special ALDE si PMP.

Marti, de la ora 15.00, va avea loc o sedinta extraordinara a CGMB, convocata de consilierii generali, in care este supus aprobarii proiectul de hotarare privind Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului General.

PNL a cerut, pe 13 noiembrie, demisia primarului general interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin, in contextul in care RADET anunta ca furnizarea energiei termice ar putea fi sistata.

Declaratiile in acest sens au fost facute de consilierul municipal PNL Richard Valentin Radu, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul partidului.

Consilierul municipal PNL a afirmat ca actualul primar interimar s-a dezis de Acordul pentru Bucuresteni, un program al PNL asumat de Marin in luna septembrie, prin care edilul se angaja ca pana la alegerile generale din anul 2016 sa parcurga o serie de pasi care sa remedieze problemele care ii afecteaza pe bucuresteni.

Consilierul general UNPR Stefanel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei, pe 15 septembrie, dupa ce a fost numit viceprimar in locul lui Cornel Pieptea (PNL), care a demisionat. Celalalt viceprimar, Dan Darabont (PSD), a anuntat ca partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar, consilierii PSD fiind minoritari. Dupa desemnarea lui Marin primar interimar, Pieptea a ocupat din nou pozitia de viceprimar lasata vacanta de cel dintai.

Tot pe 15 septembrie, Sorin Oprescu a fost suspendat din functia de primar general al Capitalei, dupa ce instanta a emis o decizie definitiva privind arestarea preventiva a acestuia pentru luare de mita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#primar interimar Bucuresti schimbat PNL, #primar Bucuresti schimbat PNL PSD , #primaria