Revolutia fiscala marca PSD: Cati bani pierd primariile din Bucuresti

Luni, 13 Noiembrie 2017, ora 19:46
4377 citiri
Revolutia fiscala marca PSD: Cati bani pierd primariile din Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

In urma schimbarilor fiscale primariile de sector din Capitala vor pierde milioane de lei din buget, pentru ca impozitul pe venit o sa scada de la 16 la 10%.

Astfel, primaria Sectorului 6 a anuntat ca o sa piarda 100 milioane lei in 2018. "Procentual, vor fi afectate toate obiectivele de investitii, insa, deocamdata, nu se poate estima, cu exactitate, in ce masura", a transmis institutia intr-un comunicat citat de Mediafax.

Aceasta pierdere de 100 de milioane de euro reprezinta aproximativ 12% din bugetul primariei Sector 6 pe anul 2018.

La primaria Sectorului 2 bugetul va fi redus cu 200 de milioane de lei.

"Daca ar fi sa ne luam dupa promisiunile Guvernului, in care, personal, nu am incredere, bugetul nu va scadea in 2018 pentru ca vor fi acele compensari despre care vorbesc guvernantii.

Dar in 2019 cu siguranta bugetul va scadea cu 200, 300 de milioane de lei si vor fi afectate toate proiectele de investitii. De asemenea, cred ca toate administratiile locale vor introduce noi taxe din 2019 pentru a compensa scaderea la buget", a declarat viceprimarul Sectorul 2, Dan Popescu.

Cam aceeasi suma o sa fie in pierdere si la primaria Sectorului 1, dar reprezentantii institutiei spun ca bugetul investitiilor nu va fi afectat.

"In urma scaderii impozitului pe venit, bugetul Primariei Sectorului 1 aferent anului 2018 va inregistra o pierdere de 182 milioane de lei, ceea ce inseamna 11% din bugetul total al institutiei, raportat la veniturile anului 2017. In ciuda acestui fapt, principalele proiecte de investitii ale Primariei Sectorului 1 nu vor avea de suferit. Bugetul de care dispune Primaria Sectorului 1 este unul care poate sustine derularea in bune conditii a proiectelor administratiei locale pentru cresterea standardului de viata al locuitorilor", se arata intr-un raspuns oficial al Primariei Sectorului 1.

De asemenea, bugetul Primariei Capitalei o sa scada anul urmator cu pana la 1,36 miliarde lei.

Citeste si

Citește și:
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...