Senatorii au marit salariile primarilor - Oprescu va castiga mai mult ca Basescu

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 12:10
5168 citiri
Senatorii au marit salariile primarilor - Oprescu va castiga mai mult ca Basescu

Senatorii au aprobat, joi, prin vot secret, majorarea salariilor alesilor locali cu 30 la suta, de la 1 ianuarie 2014.

Daca va fi aprobata si de Camera Deputatilor, care este for decizional, bugetul de stat ar trebui sa prevada in plus 5 milioane de lei, pentru anul viitor.

Potrivit prevederilor noii legi, primarul Sorin Oprescu va primi un salariu de 7.643 de lei, mai mare decat cel al presedintelui Traian Basescu, care are o leafa de 6.895 de lei.

Potrivit Digi 24, un primar de municipiu va primi aproximativ 6.000 de lei lunar, iar primarii de comune vor primi, in functie de marimea administratiei, intre 4.012 lei si 3.331 lei.

Ministerul de Finante nu a sustinut proiectul legislativ, spunand ca aceste sume - 5 milioane de lei in total - nu sunt prevazute in bugetul statului si daca se face majorarea, ea va afecta indicatorii macroeconomiei.

Sa tot fii primar: Dragnea promite salarii mai mari si bonusuri daca folosesc bani de la UE

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a promis alesilor inca de la inceputul anului ca vor avea salarii marite. "Va trebui sa marim salariile din administratia publica, la primari, consilieri, poate si lui Traian Basescu", spunea Dragnea in febriarie.

Discutia a fost reluata in toamna, in septembrie, la reuniunea Asociatiei primarilor, acelasi Dragnea anuntandu-i pe primari ca premierul Victor Ponta a fost de acord cu marirea salariilor de la 1 ianuarie 2014.

"I-am solicitat premierului si a fost de acord sa marim salariille primarilor pentru ca exista o responsabilitate uriasa la primari si nu este corelata cu nivelul de salarizare. Ideea proasta de acum multi ani, cand s-au gandit salariile primarilor si s-a spus sa nu mai aiba nici alte drepturi este o idee foarte proasta, care incurajeaza coruptia. Premierul a hotarat ca vom rupe aceasta cutuma gresita si incepand cu 1 ianurie veti avea", a spus Dragnea.

Citeste si:
Legea offshore a fost adoptată. ”La sfârșitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz din Marea Neagră”
Legea offshore a fost adoptată. ”La sfârșitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz din Marea Neagră”
Legea offshore a fost votată miercuri, 18 mai, cu 249 de voturi pentru 34 împotrivă. Nicolae Ciucă, premierul României, a anunțat încă din cursul dimineții că acest lucru se va...
Ciolacu, despre sistemul progresiv de impozitare: ”Nu puteți să îmi spuneți că sunt toți tâmpiți”
Ciolacu, despre sistemul progresiv de impozitare: ”Nu puteți să îmi spuneți că sunt toți tâmpiți”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la Parlament, despre introducerea impozitului progresiv, că cei din Olanda, Germania, SUA, Italia, nu sunt toţi sunt tâmpiţi, pentru că au un...