The Herald: 100.000 de maidanezi, vanati si ucisi, la Bucuresti

Duminica, 09 Mai 2010, ora 19:51
3669 citiri
The Herald: 100.000 de maidanezi, vanati si ucisi, la Bucuresti
foto: The Herald

Peste 100.000 de caini vagabonzi vor fi vanati si ucisi, peste doua saptamani, pe strazile saracacioase ale capitalei Romaniei, Bucuresti, daca nimeni nu se va oferi sa-i adopte, scrie presa din Scotia.

Miile de caini fara stapan din Bucuresti vor fi eutanasiati, din ordinul prefectului Mihai Atanasoaei, daca locuitorii orasului nu vor adopta animalele, scrie publicatia scotiana The Herald, despre controversata decizie a prefectului Capitalei, ce a starnit dezbateri atat in tara cat si in strainatate.

Desi romanii iubesc animalele, cainii fara stapan au devenit o problema grava in ultimii ani, pentru ca s-au inmultit si au ajuns sa vaneze in haite, muscand trecatorii.

Cainii vagabonzi din Capitala: castrati la Primarie, ucisi la Prefectura (Video)

In 2009 au fost muscati 11.416 de oameni, iar in primele trei luni ale acestui an alti 2.175 de oameni au facut cunostinta cu coltii maidanezilor, noteaza jurnalistii, facand referire si la moartea japonezului Hajime Hori, ce a murit "recent" in urma muscaturilor de caine, in centrul Capitalei, in anul 2006.

Organizatiile pentru protectia animalelor au protestat, saptamana trecuta, fata de initiativa prefectului, insa impactul demonstratiilor "a fost unul extrem de mic, intr-un oras cu 1,8 milioane de locuitori".

The Herald explica cum cainii vagabonzi sunt o parte din mostenirea lui Nicolae Ceausescu, ce a demolat cartiere intregi de case si nu le-a permis stramutatilor sa-si ia animalele la bloc, acestea ajungand astfel in strada, unde s-au adaptat si s-au inmultit.

Oprescu se opune eutanasierii cainilor vagabonzi

Jurnalistii straini scriu si despre ajutoarele trimise de Brigitte Bardot pentru cainii din Romania, pana anul trecut, cand actrita a descoperit ca era escrocata de "mafia din piata hranei pentru caini".

Amintind si de opozitia lui Corneliu Vadim Tudor, "liderul partidului neofascist din Romania" si a organizatiilor PETA si Vier Pfoten, jurnalistii scotieni incheie precizand ca ca Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat deja Bulgariei sa "castreze si sa elibereze apoi" cainii fara stapan, ca singura solutie eficienta pentru maidanezii din Balcani.

Protest in pielea goala de dragul cainilor vagabonzi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#caini maidanezi Bucuresti, #eutanasie caini vagabonzi , #primaria