Ziare.com

ANM: Vremea se raceste accentuat din 31 octombrie. Urmatoarele zile vor fi mai calde decat in mod obisnuit

Luni, 26 Octombrie 2020, ora 15:25

   

ANM: Vremea se raceste accentuat din 31 octombrie. Urmatoarele zile vor fi mai calde decat in mod obisnuit
Dupa o perioada de cateva zile in cursul acestei saptamani, cand valorile termice vor fi mai ridicate decat in mod normal, dupa data de 31 octombrie va urma o racire accentuata, iar precipitatiile vor fi din ce in ce mai prezente, in zonele montane chiar sub forma de lapovita si ninsoare, releva prognoza publicata, luni, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), valabila pentru perioada 26 octombrie - 8 noiembrie.

Banat

In Banat, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai calda decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii octombrie, cu o medie a valorilor diurne de 17 - 20 de grade si a celor nocturne de 6 - 9 grade, dar scaderea temperaturilor din intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie va determina un regim apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 12 - 14 grade si minime de 3 - 6 grade, mediat regional.

Alternante termice sunt estimate si pentru cea de-a doua saptamana, de la valori peste mediile multianuale la inceputul acesteia spre o vreme normala, posibil chiar rece spre finalul perioadei de referinta. Va ploua local in perioada 29 - 31 octombrie, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata si in cea de-a doua saptamana a intervalului de prognoza.

Crisana

In Crisana, o vreme mai calda decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii octombrie va caracteriza primele zile ale intervalului, astfel ca media maximelor va fi de 17 - 20 de grade, iar a minimelor de 6 - 9 grade. Ulterior, in perioada 30 octombrie - 2 noiembrie, racirea accentuata a vremii va determina un regim apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 12 - 14 grade si minime de 2 - 6 grade, mediat regional.

Alternante termice sunt estimate si pentru cea de-a doua saptamana, de la valori peste mediile multianuale la inceputul acesteia spre o vreme normala, posibil chiar rece spre finalul perioadei de referinta. Va ploua local in perioada 29 - 31 octombrie, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata si pe parcursul celei de-a doua saptamani a intervalului de referinta.

Transilvania

In Transilvania, pana in data de 30 octombrie, temperaturile se vor mentine mai ridicate decat cele specifice la sfarsit de octombrie, cu medii ale maximelor de 14 - 19 grade si ale minimelor de 5 - 8 grade. Va urma o racire accentuata, in perioada 31 octombrie - 2 noiembrie, determinand un regim termic apropiat de cel normal, respectiv 9 - 12 grade ziua si intre zero si 5 grade noaptea, mediat regional.

Variatii termice sunt estimate si pentru a doua saptamana de prognoza, dar temperaturile vor fi in general in jurul celor climatologic specifice inceputului de noiembrie. Ploi locale se vor semnala in jurul datei de 30 octombrie, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata si in primele zile din cea de-a doua saptamana de prognoza.

Maramures

In Maramures, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mult mai calda decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii octombrie, cu o medie a valorilor diurne de 18 - 20 de grade si a celor nocturne de 7 - 9 grade, dar scaderea temperaturilor din intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie va determina un regim apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 12 - 13 grade si minime de 3 - 5 grade, mediat regional.

Alternante termice sunt estimate si pentru cea de-a doua saptamana, de la valori posibil peste mediile multianuale la inceputul acesteia spre o vreme mai rece spre finalul perioadei de referinta. Ploile vor fi mai frecvente in perioada 29 - 31 octombrie, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata si la inceputul celei de-a doua saptamani a intervalului de prognoza.

Moldova

In Moldova, pana in data de 30 octombrie, temperaturile se vor mentine mult mai ridicate decat cele specifice la sfarsit de octombrie (medii ale maximelor de 14 - 19 grade si ale minimelor de 7 - 11 grade). Va urma o racire accentuata, in perioada 31 octombrie - 2 noiembrie, determinand un regim termic apropiat de cel normal, respectiv 10 - 13 grade ziua si 3 - 5 grade noaptea, mediat regional.

Variatii termice sunt estimate si pentru a doua saptamana de prognoza, dar temperaturile vor fi in general in jurul celor climatologic specifice inceputului de noiembrie. Ploi mai frecvente vor fi in jurul datei de 30 octombrie, iar in celelalte zile din interval va ploua in general slab si doar cu caracter local.

Dobrogea

In Dobrogea, pana in data de 30 octombrie, valorile termice se vor mentine mult mai ridicate decat cele obisnuite, cu maxime de 18 - 20 de grade si minime de 10 - 14 grade, mediat regional. Apoi, vremea se va raci accentuat, determinand un regim termic usor sub cel normal, in medie cu 10 - 13 grade pe timpul zilei si 4 - 6 grade noaptea.

A doua saptamana de prognoza va debuta cu o incalzire usoara a vremii, iar estimarile indica valori termice in general in jurul mediilor multianuale pana la sfarsitul intervalului de referinta. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata la inceputul intervalului si in jurul datei de 29 octombrie.

Muntenia

In Muntenia, pana in data de 30 octombrie, valorile termice se vor mentine mult mai ridicate decat cele obisnuite, cu maxime de 18 - 20 de grade si minime de 10 - 14 grade, mediat regional. Dupa ace interval, vremea se va raci accentuat, determinand un regim termic usor sub cel normal, in medie cu 10 - 13 grade ziua si 4 - 6 grade noaptea.

A doua saptamana de prognoza va debuta cu o incalzire usoara a vremii, iar estimarile indica valori termice in general in jurul mediilor multianuale pana la sfarsitul intervalului de referinta. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata la inceputul intervalului si in jurul datei de 29 octombrie.

Oltenia

In Oltenia, o vreme mai calda decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii octombrie va caracteriza prima parte a intervalului, astfel ca media maximelor va fi de 18 - 20 de grade, iar a minimelor de 7 - 10 grade. Ulterior, in intervalul 31 octombrie - 2 noiembrie, racirea treptata a vremii va determina un regim in general apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 13 - 15 grade si minime de 3 - 5 grade, mediat regional. Alternante termice sunt estimate si pentru cea de-a doua saptamana, de la valori peste mediile multianuale la inceputul acesteia spre o vreme normala spre finalul perioadei de referinta. Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusa pe tot parcursul intervalului de referinta.

La munte, intervalul va debuta cu vreme mai calda decat ar fi normal, cu maxime in medie de 8 - 14 grade si minime pozitive in cea mai mare parte a zonei montane. Din 30 octombrie, insa, racirea vremii va fi accentuata, astfel ca temperaturile vor deveni apropiate sau chiar mai scazute decat mediile multianuale, cu 2 - 6 grade ziua si valori sub pragul de inghet noaptea.

Estimarile pentru cea de-a doua saptamana indica un regim termic in jurul celui climatologic specific la inceputul lunii noiembrie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata intre 30 octombrie - 2 noiembrie, perioada cand la altitudini mari vor fi si ninsori sau lapovita.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre vremea Romania meteo Romania
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4372 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor