Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Canicula, putina racoare si din nou canicula - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 06 Iulie 2015, ora 14:19
4716 citiri
Canicula, putina racoare si din nou canicula - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Vremea va fi caniculara in aproape toata tara la inceputul acestei saptamani, cu maxime ce se vor apropia in unele zone de 40 de grade.

Apoi se va raci, temperaturile scazand chiar si cu 10 grade in anumite zone, se arata in prognoza pe doua saptamani a Administratiei Nationale de Meteorologie.

Canicula in Romania: Coduri galben si portocaliu in toata tara

Racoarea nu va dura insa mult timp, astfel ca saptamana viitoare se anunta din nou caniculara.

BANAT

Vremea va fi caniculara in primele trei zile ale intervalului, cand temperaturile maxime se vor incadra intre 36 si 38 de grade. Apoi, valorile termice vor marca o scadere si vor fi maxime de 28 de grade. O noua incalzire se estimeaza in a doua saptamana de prognoza, cand vremea va redeveni caniculara.

CRISANA

In primele trei zile ale intervalului vremea va fi caniculara, cu maxime intre 36 si 38 de grade. In intervalul 9 - 11 iulie valorile termice vor scadea, cu aproximativ 10 grade, si vor deveni apropiate de normele climatologice specifice perioadei.

Apoi vremea va intra intr-un nou proces de incalzire, astfel incat, pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza, maximele termice vor ajunge, in medie, la 36 de grade, iar minimele la 17 grade.

TRANSILVANIA

Valorile termice vor creste pana miercuri, 8 iulie, cand se vor atinge, in medie, 36 de grade ziua si 17 grade noaptea. In urmatoarele trei zile vremea se va raci, astfel incat pe 11 iulie, media temperaturilor maxime va fi de aproximativ 24 de grade. O noua incalzire va avea loc in a doua saptamana de prognoza, cand vremea va fi calduroasa, temperaturile diurne depasind, in medie, 30 de grade.

MARAMURES

Vremea va fi caniculara in primele trei zile ale intervalului, cand maximele termice se vor incadra intre 34 si 36 de grade. Intre 9 - 11 iulie, valorile termice vor marca o scadere, urmand a se situa usor sub cele normale pentru aceasta perioada. Prin urmare, maximele vor fi de 24 de grade.

Din 12 iulie vremea va intra intr-un proces de incalzire, care va determina, spre sfarsitul intervalului, temperaturi maxime situate, in medie, intre 31 si 33 de grade.

MOLDOVA

Temperaturile vor creste treptat in primele zile ale intervalului, astfel incat, pe 8 iulie, se vor atinge, in medie, 37 de grade ziua. Apoi vremea se va raci, iar pe data de 11 iuliemaximele nu trec de 25 de grade. In a doua saptamana de prognoza, regimul termic va marca o crestere treptata, vremea devenind calduroasa, cu maxime de 32 de grade si minime de 17 grade, in medie.

DOBROGEA

In primele patru zile ale intervalului, vremea va fi calduroasa, cu maxime de 33 de grade, iar in orele pranzului va deveni caniculara in zona continentala. Apoi, pana la data de 12 iulie, valorile termice vor scadea cu aproximativ 6 grade, devenind normale pentru aceasta perioada. Pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea se va incalzi usor si treptat, maximele termice ajungand, in medie, la 30 de grade.

MUNTENIA

Vremea va fi caniculara in cea mai mare parte a regiunii pana in data de 9 iulie, valorile termice atingand, in medie, 36 de grade. Apoi, regimul termic va marca o scadere, de aproximativ 8 grade, devenind apropiat de cel obisnuit in aceasta perioada. Din data de 12 iulie, se estimeaza o noua perioada cu vreme calduroasa, temperaturile crescand treptat pana la valori medii maxime usor peste 30 de grade.

OLTENIA

In primele trei zile ale intervalului vremea va fi caniculara, cu maxime de pana la 36 de grade. Apoi, pana in data de 11 iulie, valorile termice vor scadea treptat, apropiindu-se de normele climatologice specifice perioadei: maxime de 28...29. Din 12 iulie vremea va intra intr-un nou proces de incalzire, astfel incat, pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza, maximele termice vor ajunge, in medie, la 33 de grade.

LA MUNTE

In primele zile ale intervalului vor fi maxime cuprinse intre 23 si 26 de grade. Din 9 iulie vremea se va raci, astfel ca in data de 11 iulie temperaturile vor fi cu aproximativ 10 grade mai scazute. Apoi valorile termice vor marca o crestere treptata, in a doua saptamana de prognoza urmand a se situa, in medie, intre 22 si 24 de grade.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#prognoza meteo doua saptamani, #vremea doua saptamani, #canicula prognoza meteo , #prognoza meteo