Canicula, racorire si iar incalzire. Cand sunt anuntate ploi in prognoza meteo pe 2 saptamani

Luni, 07 August 2017, ora 16:52
6875 citiri
Canicula, racorire si iar incalzire. Cand sunt anuntate ploi in prognoza meteo pe 2 saptamani
Foto: Arhiva Pixabay

Vremea va fi oscilanta in urmatoarele doua saptamani, anunta meteorologii. In plus, nu vor lipsi nici ploile, mai ales marti si in primul weekend.

In Banat, procesul de racire inceput de luni cotinua si in zilele urmatoare, astfel incat in prima parte a saptamanii media temperaturilor, ziua, va fi de 30 de grade. De joi se incalzeste insa din nou, iar temperaturile vor ajunge la 38 - 39 de grade Celsius.

Urmeaza o noua racire, pana la finele saptamanii, cand temperaturile vor scadea cu 10 - 11 grade. Dupa ce temperaturile ajung la 27 de grade, duminica, urmeaza iar incalzirea, astfel ca vor fi cam 33 de grade in 21 august.

Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai ridicata in intervalul 11 - 13 august.

In Crisana, dupa ce luni temperaturile au scazut simtitor, de marti se incalzeste. La mijlocul saptamanii se vor atinge 37 - 38 de grade. Pana la finele saptamanii, insa, se raceste iar, iar ziua nu se vor mai depasi 26 - 27 de grade.

Saptamana viitoare urmeaza un nou proces de incalzire. Media temperaturilor va fi de 31 - 32 de grade.

Vor fi posibile averse aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse intre 11 si 13 august.

In Transilvania, daca marti va fi o zi placuta, cu 30 de grade, de miercuri se incalzeste. Pana vineri vor fi 34 - 35 de grade. Se raceste insa apoi, iar duminica, 13 august, vor fi cu 8 grade mai putin.

Saptamana viitoare temperaturile cresc din nou, dar se vor mentine la limite acceptabile, de putin peste 30 de grade.

Vor fi averse pe arii extinse marti, 8 august, dar si in zilele de 12 - 13 august. In rest, doar pe arii restranse vor fi posibile averse, in general slabe cantitativ.

In Maramures se raceste marti, 8 august, temperaturile ajungand la 27 de grade Celsius. Apoi, pana joi, se incalzeste, temperaturile urcand la 36 de grade. Vineri si sambata vine o noua racire, temperaturile coborand cu 10 - 11 grade.

De la o medie de 26 de grade, duminica, 13 august, se va ajunge, saptamana viitoare, la 31 de grade.

Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va fi ridicata zilele viitoare si in perioada 11 - 13 august. In rest, ploi de scurta durata vor fi posibile izolat.

Scad temperaturile si in Moldova marti, cand sunt anuntate cel mult 28 de grade. Pana vineri se incalzeste, insa, iar temperaturile ajung si poate chiar depasesc 34 de grade, anunta ANM.

Urmeaza o noua racorire. Temperaturile scad, in medie, cu circa 6 grade si se mentin astfel pana la finele saptamanii viitoare.

In ceea ce priveste precipitatiile, vor fi averse pe arii relativ extinse in jurul datei de 12 august si izolat in restul intervalului.

In Dobrogea temperaturile scad usor saptamana aceasta, astfel incat se ajunge, duminica, la 29 - 30 de grade. Aceasta temperatura se va mentine pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

Conditii de ploaie vor fi zilele urmatoare, duminica, 13 august, si vineri, 18 august.

In Muntenia marti se vor inregistra 33 de grade, dupa care se va incalzi din nou, temperaturile ajungand la 36 de grade Celsius vineri. Urmeaza o noua racorire, astfel ca pentru duminica nu sunt anuntate mai mult de 30 de grade.

Saptamana viitoare se mai incalzeste putin, ajungandu-se la 34 de grade Celsius.

Ploi sunt asteptate in weekendul 12 - 13 august.

In Oltenia temperaturile se vor situa intre 34 - 36 de grade pana la sfarsitul acestei saptamani, pentru ca apoi sa se racoreasca, timp de doua zile.

Urmeaza o noua incalzire; de la 29 de grade, duminica, 13 august, se ajunge la 34 de grade in 20 august.

Marti e posibil sa ploua, la fel si in weekend.

La munte, pana vineri, temperaturile vor fi cuprinse, ziua, intre 22 - 26 de grade. Apoi, se racoreste.

Averse vor fi aproape in fiecare zi, dar mai ales marti si in primul weekend.

Vezi si prognoza pana in luna septembrie.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#meteo doua saptamani, #meteo august ANM, #prognoza meteo august, #ploi august, #canicula august , #prognoza meteo