Cateva zile de canicula si apoi o scadere brusca a temperaturilor - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 12 August 2019, ora 14:07
21029 citiri
Cateva zile de canicula si apoi o scadere brusca a temperaturilor - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

In urmatoarele zile vom avea parte de canicula in toata tara, dar apoi va urma o scadere brusca a temperaturilor, confom prognozei meteorologilor valabila pentru perioada 12-25 august.

Banat

Vremea va fi caniculara in primele doua zile, temperaturile maxime ajungand la 37 de grade. Apoi se va raci semnificativ, urmand ca pe 14 si 15 august sa se inregistreze 25....26 de grade. Apoi, valorile vor creste pana spre 32 de grade pe 19 august. Va urma o racorire treptata a vremii, astfel incat in ultimele zile vor fi 28 de grade.

Se anunta ploi sporadice in noaptea de marti spre miercuri (13 / 14 august) si pe parcursul zilei de miercuri (14 august), apoi averse spre sfarsitul intervalului (in datele de 23 si 24 august).

Crisana

Vremea va fi caniculara in primele zile, cand maximele se vor situa in jurul a 37 de grade, apoi se va raci semnificativ, urmand ca pe 15 august sa se inregistreze 25 de grade. Ulterior, vremea se va incalzi usor de la o zi la alta, astfel ca pe 19 august vor fi 32 de grade. Va urma un proces de racorire a vremii astfel ca in ultimele 2 zile de prognoza vor fi 26 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in noaptea de marti spre miercuri (13/14 august), pe parcursul zilei de miercuri (14 august), apoi in intervalul 19-25 august.

Transilvania

Pe 12 si 13 august vremea va fi caniculara (35 de grade), apoi se va raci semnificativ, urmand ca pe 17 august sa nu se mai depaseasca 25 de grade. In intervalul 18-20 august vremea se va incalzi usor de la o zi la alta, urmand a se inregistra 30 de grade, apoi va urma o racorire treptata a vremii.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in intervalul 14-17 august, apoi din nou dupa data de 20 august.

Maramures

La inceputul intervalului vremea va fi caniculara, inregistrandu-se 35 de grade. Apoi se va raci considerabil, urmand ca pe 17 august sa fie 25 de grade. Ulterior, vremea se va incalzi usor pana pe 19 august, cand vor fi in jur de 30 de grade, apoi se va raci din nou, pana spre 24...25 de grade, in zilele de 24 si 25 august.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in intervalul 14-17 august, apoi din nou dupa data de 19 august.

Moldova

In primele zile ale intervalului vor fi 35 de grade, apoi vremea se va raci notabil, urmand ca pe 15 august media regionala sa nu mai depaseasca 24 de grade. Ulterior, temperaturile maxime vor creste treptat pana spre 32 de grade, in data de 20 august, apoi vor scadea din nou pana la valori medii in jurul a 26 de grade in data de 25 august.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in intervalul 14-17 august, apoi din nou dupa data de 20 august.

Dobrogea

Temperaturile vor scadea, de la o medie de 31 de grade la inceputul intervalului, spre 28 de grade in data de 17 august. Ulterior, pana pe 20 august, variatiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmand a se inregistra in jur de 29 de grade. Dupa 20 august si pana spre sfarsitul intervalului, vor fi 27...28 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in datele de 15 si 16 august.

Muntenia

In primele zile vremea va fi caniculara, cu temperaturi de 36 de grade. Apoi se va raci semnificativ, urmand ca pe 16 august sa fie 28 de grade. Ulterior, vremea se va incalzi treptat de la o zi la alta pana spre 34 de grade in data de 20 august, apoi va urma o noua racorire a vremii (28...29 de grade).

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in noaptea de miercuri spre joi (14/15 august) si in datele de 15 si 16 august.

Oltenia

Vremea va fi caniculara in primele doua zile ale intervalului, cand se anunta 36 de grade, apoi se va raci semnificativ, urmand ca pe 16 august sa fie 28 de grade. Ulterior acestei raciri vremea se va incalzi usor de la o zi la alta, urmand ca media maximelor sa atinga pana la 32 de grade in data de 20 august. O noua racorire a vremii ce va surveni dupa data de 20 august va conduce la scaderea temperaturilor maxime pana la sfarsitul intervalului spre 28 de grade, in medie.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in intervalul 14-16 august, apoi dupa data de 24 august.

La munte

Maximele vor scadea de la valori medii in jurul a 26 de grade la inceputul intervalului, spre 16 grade in data de 16 august, apoi vor creste usor pana spre 21 de grade in data de 20 august, pentru ca ulterior o noua racorire a vremii sa conduca la inregistrarea unor maxime in jurul a 21 de grade pe tot parcursul intervaului 21 -25 august.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in intervalul 14-17 august, apoi dupa data de 20 august.

A.G.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#prognoza meteo canicula, #prognoza meteo august , #prognoza meteo