Cum va fi vremea in ziua alegerilor. Temperaturile maxime prognozate in fiecare regiune a Romaniei

Vineri, 25 Septembrie 2020, ora 17:49
3219 citiri
Cum va fi vremea in ziua alegerilor. Temperaturile maxime prognozate in fiecare regiune a Romaniei
Peisaj de toamna FOTO Hepta

Regimul termic prognozat pentru ziua de duminica este unul variabil in majoritatea zonelor tarii, cu temperaturi maxime ce pot ajunge la 25-26 de grade Celsius in Moldova, Dobrogea si Oltenia, dar si cu probabilitate mai mare de aparitie a ploilor in zone din Transilvania si Maramures, arata datele de specialitate, publicate pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Conform prognozei, duminica, 27 septembrie, in Muntenia cerul va fi partial noros, iar temperatura maxima va oscila intre 19 si 26 de grade Celsius, in timp ce minima va fi cuprinsa intre 7 si 12 grade Celsius.

In zona Dobrogei se anunta cateva innorari si valori maxime intre 23 si 25 de grade. Temperatura minima va fi cuprinsa intre 11 si 18 grade Celsius.

Pentru regiunea Moldovei estimarile arata un cer innorat si conditii de ploaie. Maxima va fi cuprinsa intre 19 si 25 de grade, in timp ce minimele vor oscila intre 6 si 12 grade.

Potrivit sursei citate, locuitorii din Transilvania vor avea parte de o vreme oscilanta cu cer mai mult noros si ploi pe arii restranse. Maxime vor ajunge la 20 de grade Celsius, iar temperatura minima va cobori pana la valoarea de un grad Celsius.

In Oltenia, vremea va fi frumoasa, dar cu unele innorari. Peste zi, termometrele vor indica intre 18 si 24 de grade, iar pe timpul noptii valorile termice se vor incadra intre 5 si 12 grade.

Zona Banatului va beneficia de un regim termic in general cald pentru aceasta perioada din an, cu temperaturi maxime cuprinse intre 17 si 21 de grade. De asemenea, minimele vor oscila intre 5 si 15 grade Celsius.

Prognoza de specialitate arata ca in Crisana vor conditii de ploaie, cu cer mai mult noros, o maxima de 19 grade si minime intre 7 si 13 grade, in timp ce, in Maramures, cerul va fi mai mult noros, iar conditii de ploaie vor fi mai reduse. Valorile termice pe timpul zilei se vor incadra intre 15 si 18 grade Celsius, noaptea temperaturile urmand sa nu depaseasca 8 grade Celsius.

Pe Litoralul vremea va fi in general calda, cu valori maxime ale temperaturii de 23 - 25 de grade. Pe parcursul noptii temperaturile se vor incadra intre 11 si 18 grade Celsius.

ANM a emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de ploi si vant puternic in zone din 30 de judete, respectiv un Cod galben de instabilitate atmosferica accentuata ce vizeaza 17 judete, pana duminica dimineata.

Conform prognozei de specialitate, in intervalul 26 septembrie, ora 9:00 - 27 septembrie, ora 3:00, pe fondul avertizarii Cod portocaliu de vreme rea, in zona de munte, precum si in Maramures, Transilvania si local in Oltenia, Muntenia si Moldova, va ploua abundent si vor fi intervale in care se vor semnala manifestari de instabilitate atmosferica accentuata (vijelii puternice, grindina si frecvente descarcari electrice). Cantitatile de apa vor depasi 50 - 60 l/mp si, izolat, 70 - 90 l/mp.

Totodata, in intervalul 25 septembrie, ora 23:00 - 27 septembrie, ora 6:00, va fi in vigoare o avertizare Cod galben, timp in care va ploua in toate regiunile, iar cantitatile de apa vor depasi 25 - 35 l/mp.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, in cursul noptii de vineri spre sambata in regiunile vestice, sambata in nord-vest, centru, sud si la munte, iar seara si in prima parte a noptii de sambata spre duminica, in jumatatea de est a tarii. De asemenea, se vor semnala averse cu caracter torential, descarcari electrice, vijelii si grindina.

Vantul se va intensifica treptat in toata tara, cu viteze la rafala in general de 45 - 60 km/h, iar in zona montana inalta de peste 100 - 110 km/h. In Moldova, Muntenia si Dobrogea, incepand din dupa-amiaza zilei de sambata, vor fi rafale de 60 - 80 km/h.

Meteorologii precizeaza ca vremea se va raci, sambata mai ales in jumatatea de vest a tarii, iar duminica si in rest.

Si in Bucuresti vremea se va raci si va deveni instabila, pe parcursul urmatoarelor doua zile. Astfel, in perioada 25 septembrie, ora 23:00 - 26 septembrie, ora 9:00, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, in timp ce temperatura minima va fi de 16 - 18 grade Celsius.

De asemenea, in intervalul 26 septembrie, ora 9:00 - 27 septembrie, ora 6:00, vremea se va mentine calda pentru ultima decada a lunii, dar va deveni instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si in prima parte a noptii, cand probabilitatea pentru vijelii puternice, frecvente descarcari electrice, grindina si averse ce vor avea si caracter torential, va fi ridicata.

Cantitatile de apa vor fi, in general, intre 10 si 20 l/mp, iar temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 29 de grade Celsius, in timp ce minima va ajunge la 14 - 15 grade Celsius.

Ninsori în estul țării. Meteorologii avertizează până când va ține frigul. Cum va fi vremea în Capială
Ninsori în estul țării. Meteorologii avertizează până când va ține frigul. Cum va fi vremea în Capială
ANM anunţă că, până joi seară, 21 martie, vor fi ninsori în nordul şi centrul Moldovei şi precipitaţii mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul şi...
Cum va fi vremea la finalul lunii martie și în primele săptămâni din aprilie. Momentul când vom avea temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite
Cum va fi vremea la finalul lunii martie și în primele săptămâni din aprilie. Momentul când vom avea temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite
ANM anunță că temperaturile vor fi cele specifice acestei perioade în săptămâna 18-25 martie, apoi vor fi mai ridicate decât cele obişnuite, până la jumătatea lui aprilie. Conform...
#alegeri locale 2020, #prognoza meteo, #vremea duminica, #vremea 27 septembrie , #prognoza meteo