Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Răcoare și ploi la început de octombrie

Luni, 27 Septembrie 2021, ora 15:40
2173 citiri
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Răcoare și ploi la început de octombrie
Vremea va fi răcoroasă în următoarele zile FOTO Pixabay

Vremea va fi răcoroasă în următoarele două săptămâni, fiind așteptate precipitații și temperaturi scăzute în majoritatea regiunilor țării.

BANAT

Vremea se va răci până pe 30 septembrie şi se va menţine rece până spre 3 octombrie, apoi se va încălzi uşor, regimul termic devenind apropiat de cel normal în jurul datei de 5 octombrie, după care, uşor şi treptat, va marca o nouă scădere.

Astfel, temperaturile maxime vor avea valori medii de 27 de grade în prima zi a intervalului de prognoză, vor scădea spre 19 grade între 30 septembrie şi 2 octombrie, vor atinge 22...23 de grade în intrevalul 4 - 6 octombrie, iar pe 10 octombire vor fi de aproximativ 20 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, cu cele mai ridicate valori medii în primele nopţi, când se vor înregistra minime în jurul a 14 grade şi cele mai scăzute pe 3 şi 10 octombrie, când valorile nocturne vor fi de 8 grade. Va ploua pe 27 şi 28 septembrie, iar în restul intervalului de prognoză ploi slabe se vor semnala cu totul izolat.

CRIŞANA

Temperaturile diurne vor fi în scădere, de la o valoare medie regională de 25 de grade în prima zi, spre 18 grade în jurul datei de 30 septembrie, când vremea va deveni răcoroasă. Ulterior, regimul termic va marca o creştere, iar pe 5 – 6 octombrie se vor atinge valori medii de 22 de grade. În ultimele zile de prognoză tendinţa vremii va fi de uşoară răcorire, astfel încât pe 10 octombrie media maximelor termice va fi de aproximativ 18 grade.

Minimele nocturne vor fi, de asemenea, în scădere, de la 12...14 grade la începutul intervalului, spre 7 grade pe 4 octombrie, apoi se vor situa, în medie, între 8 şi 10 grade. Probabilitatea pentru ploi pe arii extinse va fi mai ridicată între 27 şi 30 septembrie.

TRANSILVANIA

Primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o tendinţă de răcire a vremii, astfel încât temperaturile maxime vor scădea de la 24 de grade în prima zi, până la 16 grade în intervalul 29 septembrie – 2 octombrie, când vremea va fi răcoroasă. Apoi se va încălzi şi pe 6 octombrie media maximelor va fi de 20 de grade, iar ulterior va marca o scădere uşoară, spre 18 grade pe 10 octombrie.

Minimele nocturne vor avea o evoluţie similară, fiind în scădere de la 12 grade la începutul primei săptămâni a intervalului de prognoză, spre 4 grade pe 3 şi 4 octombrie, apoi vor creşte din nou şi, în intervalul 6 – 10 octombrie se vor menţine în jurul valorii de 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe 27 şi 28 septembrie şi, din nou, în jurul datei de 7 octombrie.

MARAMUREŞ

Vremea va intra într-un proces de răcire, care va determina scăderea temperaturilor diurne de la valori de 24...25 de grade la începutul primei săptămâni de prognoză, spre 17...18 grade între 29 septembrie şi 3 octombrie. Va urma o uşoară încălzire, care va conduce la un regim termic normal, concretizat prin valori medii de aproximativ 21 de grade, ce vor fi atinse pe 5 şi 6 octombrie. În ultimele zile, va fi posibilă o uşoară răcorire.

Temperaturile nocturne cele mai ridicate se vor consemna la începutul intervalului de prognoză şi vor fi de 12 grade, iar cele mai scăzute vor fi de 5...6 grade, înregistrate în jurul datei de 3 octombrie. Va ploua pe 27 şi 28 septembrie, iar apoi probabilitatea pentru pentru ploi slabe, pe arii restrânse va fi mai ridicată pe 29 septembrie şi 7 octombrie.

MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va scădea de la 19 grade pe 27 septembrie, până la 15 grade în intervalul 28 septembrie – 2 octombrie, apoi va creşte din nou spre 18...19 grade, între 6 şi 10 octombrie. Media minimelor termice va coborî de la 11 grade în prima dimineaţă, până spre 5 grade în dimineaţa zilei de 3 octombrie. Ulterior va creşte, astfel încât în intervalul 6 – 10 octombrie se va situa în jurul unei valori medii regionale de aproximativ 8 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă.

DOBROGEA

Vremea se va răci în primele zile ale intervalului de prognoză, astfel încât valorile medii ale temperaturilor maxime vor scădea de la 21 de grade în prima zi, până în jurul a 16 grade în intervalul 30 septembrie – 3 octombrie. Va urma o uşoară încălzire, iar între 5 şi 10 octombrie media maximelor termice se va situa în jurul a 18 grade.

Regimul termic nocturn va marca, de asemenea, o scădere în decursul primei săptămâni de prognoză, când temperaturile vor avea medii în scădere de la 14 grade la început, spre 9 grade în intervalul 1 – 3 octombrie, apoi vor fi în uşoară creştere şi, între 5 şi 10 octombrie, se vor menţine în jurul a 10 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, izolate, va fi mai mare pe 29 şi 30 septembrie.

MUNTENIA

Vremea se va răci accentuat la începutul primei săptămâni a intervalului de prognoză, iar maximele termice vor scădea de la o medie de 25 de grade în prima zi, spre 16...18 grade în perioada 28 septembrie – 3 octombrie, după care va urma o uşoară încălzire şi, până la sfârşitul celei de a doua săptămâni, temperaturile maxime vor fi curpinse, în medie, între 19 şi 21 de grade.

Minimele termice vor avea o evoluţie similară, cele mai mici valori medii se vor atinge în dimineţile zilelor de 3 şi 4 octombrie, când vor fi de aproximativ 7 grade, iar cele mai ridicate în jurul datei de 28 septembrie, când se vor situa în jurul valorii de 13 grade. Probabilitatea pentru ploi nivel local va fi mai ridicată în jurul datei de 28 septembrie.

OLTENIA

Media temperaturilor maxime va fi în scădere accentuată la început, astfel încât în prima zi se vor înregistra 26 de grade, iar pe 29 septembrie doar 16 grade, valoare în jurul căreia se va menţine media temperaturilor maxime până pe 3 octombrie. Ulterior, vremea se va încălzi uşor şi, până la finalul celei de a doua săptămâni, temperaturile diurne vor fi cuprinse între 19 şi 21 de grade.

Media minimelor termice va scădea de la 13...14 grade în primele dimineţi, până la 7 grade în datele de 3 şi 4 octombrie, apoi va creşte, iar între 6 şi 10 octombrie va fi de aproximativ 9 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, probabilitatea de ploaie fiind mai ridicată la începutul intervalului, în zilele de 27 şi 28 octombrie.

La munte

Vremea se va răci în primele trei zile ale intervalului de prognoză, când maximele vor scădea de la 17 grade până la 8 grade, iar minimele de la 7 grade până la 1...2 grade. Aceste valori vor caracteriza un regim termic relativ constant în intervalul 29 septembrie – 3 octombrie, apoi vremea se va încălzi uşor şi, între 5 şi 10 octombrie, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 10...13 grade, iar cele minime de 3...5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată între 27 şi 29 septembrie şi, posibil, în jurul datei de 7 octombrie.

Citește și:
Meteorologii au actualizat avertizarea de vreme rea. Zonele care rămân sub cod galben până duminică
Meteorologii au actualizat avertizarea de vreme rea. Zonele care rămân sub cod galben până duminică
Meteorologii au actualizat sâmbătă, 28 ianuarie, avertizarea de vreme rea şi anunţă că judeţele Vrancea, Buzău şi zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Argeş ies de sub...
Ninsoarea a făcut prăpăd în Capitală: Zeci de mașini au fost avariate din cauza vremii
Ninsoarea a făcut prăpăd în Capitală: Zeci de mașini au fost avariate din cauza vremii
Pompierii din Bucureşti-Ilfov au intervenit, pe durata codului galben, pentru îndepărtarea mai multor copaci sau elemente de construcţie. În total au fost avariate 38 de autoturisme. ”Ca...