Ziare.com

Incepe sa se incalzeasca, dar ploile raman sacaietoare - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 13 Mai 2019, ora 14:25

   

Incepe sa se incalzeasca, dar ploile raman sacaietoare - prognoza meteo pe doua saptamani
Vremea va intra intr-un proces de incalzire pe durata urmatoarelor doua saptamani (13 - 26 mai), insa instabilitatea atmosferica ramane ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, cu precipitatii ce isi vor face aparitia mai ales dupa 14 - 15 mai in majoritatea zonelor.

In Banat, temperaturile maxime vor fi in scadere de la o medie de 23 de grade, in prima zi, pana la 18 grade pe 15 mai. Va urma o incalzire treptata a vremii, astfel incat intre 19 si 21 mai media maximelor termice va ajunge in jurul a 25 de grade. Din data de 22 mai, variatia maximelor nu va mai fi semnificativa, iar media lor va fi de 24 grade.

Vor fi averse aproape in fiecare zi, mai frecvente si importante cantitativ intre 14 si 16 mai.

In Crisana, pana pe data de 15 mai, valorile termice diurne vor fi in scadere de la o medie de 23 de grade la 19 grade. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de incalzire, iar in preajma datei de 20 mai media maximelor va fi in jurul a 25 de grade. Pana la sfarsitul intervalului, temperaturile diurne vor marca o scadere usoara spre valori medii de 22-23 de grade.

Instabilitatea atmosferica se va mentine pe tot parcursul intervalului si vor fi averse pe aproape tot parcursul intervalului, mai importante cantitativ in intervalul 15-17 mai.

In Transilvania, valorile termice diurne vor avea usoare variatii pana in data de 19 mai, iar media acestora va fi de 20-22 de grade. In intervalul 19-21 mai, temperaturile maxime vor marca o usoara crestere, pana la medii in jurul a 23 de grade. Dupa data de 21 mai, variatiile termice vor fi nesemnificative si, in medie, valorile diurne se vor situa in jur de 22 de grade.

Manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi pe aproape tot parcursul intervalului. Temporar va ploua, iar cantitatile de apa vor fi mai importante in intervalul 15-18 mai.

In Maramures, pana la sfarsitul primei saptamani, valorile termice diurne nu vor avea variatii semnificative, iar media acestora va fi de 20-21 grade. In intervalul 18 - 21 mai, temperaturile maxime vor fi in crestere pana la medii de 23-24 de grade. Pana la sfarsitul intervalului, tendinta temperaturii va fi de scadere usoara, iar media valorilor diurne va fi de 22 de grade.

Vremea va fi, in general, instabila pe aproape tot parcursul intervalului. Vor fi averse mai insemnate cantitativ in intervalul 15-17 mai.

In Moldova, pe tot parcursul intervalului, valorile termice diurne nu vor avea variatii semnificative si, astfel, media regionala a acestora va fi de 22-24 de grade.

Manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi indeosebi in prima saptamana, iar cantitati de apa mai insemnate vor fi posibile in intervalul 16-19 mai.

In Dobrogea, pana in data de 19 mai, temperaturile maxime vor fi in crestere usoara, de la medii in jurul a 19 grade la 22 de grade. In a doua saptamana, variatiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative, iar media regionala se va situa in jurul a 22 de grade.

Episoade de instabilitate atmosferica vor fi indeosebi in prima saptamana, iar in jurul datei de 19 mai vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

In Muntenia, in prima saptamana, media temperaturilor maxime va fi de 21-23 de grade, urmand ca la finalul acesteia, in data de 19 mai, sa inceapa un proces de incalzire usoara si se vor inregistra valori diurne, in medie, de 24-26 de grade. In cea de-a doua saptamana a intervalului, regimul termic va avea mici variatii de la o zi la alta, iar media temperaturilor maxime va fi in continuare de 24-26 de grade.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in prima parte a intervalului, cand vor fi averse, mai insemnate cantitativ in intervalul 15-17 mai. Probabilitatea de ploaie se va mentine si pentru a doua saptamana de prognoza, insa la cote mai reduse.

In Oltenia, pana in data de 17 mai, temperaturile maxime vor avea variatii nesemnificative, iar media acestora se va situa in jurul a 20 de grade. In intervalul 17-19 mai, vremea se va incalzi si se vor inregistra medii ale maximelor pana la 25 de grade. In a doua saptamana a intervalului, regimul termic va avea usoare variatii de la o zi la alta, iar mediile valorilor diurne se vor situa in jurul a 24 de grade.

Vor fi averse aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ in intervalul 14-17 mai.

La munte, temperaturile maxime, in medie, in prima saptamana vor fi de 11-13 grade, iar in cea de-a doua de 13-15 grade.

Averse vor fi in fiecare zi, pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ in intervalul 14-18 mai.

Estimarile sunt realizate de Administratia Nationala de Meteorologie, folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) din Reading (Anglia) .
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre prognoza meteo mai 2019
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3573 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Incepe sa se incalzeasca, dar ploile raman sacaietoare - prognoza

meteo pe doua saptamani"

- poate sacaitoare ! :o(((

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor