Ziare.com

Meteo: Ne mai racorim, dupa cateva zile de foc - prognoza pe doua saptamani

Luni, 29 Iulie 2013, ora 15:30

   

Meteo: Ne mai racorim, dupa cateva zile de foc - prognoza pe doua saptamani
Dupa cateva zile de foc, temperaturile revin la "sentimente mai bune", coborand la nivelul celor normale pentru aceasta perioada.

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat, luni, estimarea meteo pentru intervalul 29 iulie - 11 august, pentru fiecare regiune a tarii. Aceasta este facuta pe baza datelor Centrului european pentru prognoze pe medie durata din Reading, Anglia.

Banat

La inceputul intervalului, media temperaturilor maxime va scadea de la 38...40 de grade, spre 30 de grade Celsius, dar intre 1 si 6 august va creste treptat, atingand 35...36 de grade Celsius. Incepand din 7 august, vremea se va racori usor dar se va mentine calduroasa pana la sfarsitul intervalului de prognoza, cand media regionala a temperaturilor maxime va fi de 32 de grade Celsius.

In prima saptamana, media regionala a temperaturilor minime va fi in scadere pana la 16 grade Celsius, valoare ce se va atinge pe 1 august, apoi va marca o crestere usoara spre 19 grade Celsius.

Ploi vor fi in perioadele 30-31 iulie si 5-10 august, dar nu vor fi de lunga durata.

Crisana

In cursul primelor doua-trei zile, media temperaturilor maxime va scadea spre 29 de grade Celsius, dar in intervalul 1-5 august aceasta va creste treptat, atingand 34...35 de grade Celsius. Dupa data de 6 august, vremea se va racori usor insa se va mentine calduroasa pana la sfarsitul intervalului, cand media regionala a temperaturilor maxime va ajunge la circa 31 de grade Celsius.

Instabilitatea atmosferica se va accentua, cu o probabilitate mai mare, in intervalele 30-31 iulie si 5-10 august.

Transilvania

Media temperaturilor maxime va scadea de la 34 la 26 de grade Celsius in primele doua zile, dar apoi va creste treptat, astfel ca la inceputul saptamanii viitoare se va ajunge la o vreme mai calda decat in mod obisnuit, cu o medie a temperaturilor maxime in jur de 34 de grade Celsius. Intre 7 si 11 august, valori termice medii diurne vor fi in scadere ajungand in jurul a 28 de grade Celsius. Intre 29 si 31 iulie, temperaturile minime vor avea mici variatii, in jurul a 16 grade Celsius, dar pana la sfarsitul intervalului de prognoza vor fi ceva mai scazute, media lor regionala osciland intre 13 si 15 grade Celsius.

Maramures

Intre 29 si 31 iulie, valorile termice diurne vor scadea in mod semnificativ, de la 35 la 27 de grade Celsius, dar apoi vor creste treptat, astfel ca in primele doua zile ale saptamanii viitoare se va ajunge la o vreme mai calda decat in mod obisnuit, cu o medie a temperaturilor maxime de 33...34 de grade Celsius. Intre 7 si 11 august se vor inregistra valori termice medii mai scazute, ajungand la 29 de grade Celsius la sfarsitul intervalului. Dupa o usoara crestere in prima noapte, media temperaturilor minime nocturne va scadea spre 14 grade Celsius, apoi va creste pana spre aproximativ 16 grade Celsius pe 7 august.

Probabil ca va plua in intervalele 30-31 iulie si 6-11 august, insa cantitatile de apa vor fi in general neinsemnate.

Moldova

Media temperaturilor maxime va scadea de la 34 la 26 de grade Celsius in primele doua zile, dar apoi va creste treptat, astfel ca la inceputul saptamanii viitoare se va ajunge la o vreme mai calda decat in mod obisnuit, cu o medie a temperaturilor maxime in jur de 34 de grade Celsius. Dupa o usoara crestere in prima noapte, media temperaturilor minime nocturne va scadea intre 30 iulie si 2 august spre 15 grade Celsius, apoi va creste usor spre 18 grade Celsius.

Probabilitatea averselor de ploaie va fi in general redusa, exceptand intervalele 30 iulie -1 august si 5 -11 august, cand se pot semnala fenomene de instabilitate atmosferica, insa doar in noaptea de 30 spre 31 iulie vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

Dobrogea

Temperaturile maxime vor scadea pe 31 iulie la 28 de grade Celsius, dupa ce in cele doua zile precedente vor depasi 32 de grade Celsius. Apoi maximele vor creste treptat, astfel incat, in a doua saptamana, media acestora nu va mai cobori sub 30 de grade Celsius. Regimul termic nocturn va fi permanent ridicat si se va caracteriza prin temperaturi minime situate intre 19 si 21 de grade, cu valori ce pot depasi usor 22 de grade Celsius in primele doua-trei nopti.

Exceptand intervalul 30 iulie - 1 august, cand local se vor semnala ploi, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in celelalte zile va predomina vremea frumoasa si insorita.

Muntenia

Temperaturile maxime vor fi ridicate pe 29 si 30 iulie, cand media lor regionala va fi de peste 37 de grade Celsius iulie. Pe 31 iulie aceasta medie va scadea la 30 de grade Celsius, dar apoi va creste treptat astfel incat, in a doua saptamana, nu va mai cobori sub 32 de grade Celsius. Regimul termic nocturn va fi permanent ridicat si se va caracteriza prin temperaturi minime situate intre 17 si 20 de grade, cu valori ce pot depasi usor 21 de grade in noptile de 30 si 31 iulie.

In intervalul 30 iulie - 1 august, local se vor semnala fenomenele caracteristice instabilitatii atmosferice, iar izolat vor fi averse mai insemnate cantitativ.

Oltenia

Intre 29 si 31 iulie valorile termice diurne vor scadea in mod semnificativ, de la 37 la 31 de grade Celsius, dar apoi vor creste treptat, astfel ca in primele doua zile ale saptamanii viitoare se va ajunge la o vreme mai calda decat in mod obisnuit, cu o medie a temperaturilor maxime in jur de 35 de grade Celsius.

Intre 7 si 11 august se vor inregistra valori termice medii usor mai scazute, ajungand la 33 de grade Celsius la sfarsitul intervalului. Dupa o crestere in prima noapte, media temperaturilor minime nocturne va scadea spre 17 grade Celsius, apoi va creste pana la aproximativ 19 grade Celsius.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3742 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor