Meteo: Scapam de zapada, nu si de ger - vezi drumurile inchise

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 10:19
2973 citiri
Meteo: Scapam de zapada, nu si de ger - vezi drumurile inchise

Chiar daca scapam de ninsorile abundente care au blocat Romania in ultimele saptamani, ramanem cu gerul, care nu va parasi tara noastra prea curand.

Asadar, sambata vremea va fi rece in majoritatea zonelor, local geroasa dimineata si noaptea, cu precadere in regiunile centrale si de rasarit. Cerul va fi variabil in sudul tarii si va avea innorari temporare in rest. Indeosebi in cursul zilei vor fi ninsori slabe pe arii restranse la munte si izolat in Maramures, Crisana, Transilvania, sudul Banatului si Moldova.

Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -7 si 3 grade, iar cele minime intre -16 si -6 grade, usor scazute in estul tarii si in depresiuni, dar si mai ridicate in Campia de Vest. Dimineata si noaptea local va fi ceata asociata cu depunere de chiciura, mai ales in zonele de campie din sud si est.

Meteo: Ger si fulguieli - Avertizare de vant in estul tarii

Vremea se va mentine rece si duminica in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in vest si nord-vest, unde cu precadere in cursul noptii se vor semnala precipitatii in general slabe, predominant sub forma de ninsoare.

In zonele joase din sudul si estul teritoriului va fi ceata, izolat persistenta, asociata si cu depunere de chiciura. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 5 grade, mai scazute in zonele cu ceata persistenta, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -14 si -4 grade.

Odata cu ziua de luni, cerul va fi temporar noros, semn ca ne vot vizita si ploile. Local in vestul, centrul si nordul tarii si izolat in restul zonelor vor cadea precipitatii slabe, predominant ninsori.

Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -4 si 4 grade, iar cele minime se vor incadra intre -14 si -4 grade. Se va semnala ceata, local mai persistenta, indeosebi in zonele de campie din sudul si estul teritoriului.

Ploaia de luni se va transforma in ninsoare incepand cu ziua de marti, cand cerul va fi temporar noros. Vor fi ninsori de scurta durata, cu caracter local, mai ales in nordul, centrul si estul tarii.

Meteo: Ninsoarea si viscolul matura vestul, nordul si centrul tarii

Vantul va sufla slab pana la moderat, cu intensificari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 2 grade, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -16 si -6 grade. Local, in special in Campia Romana, se va semnala ceata, izolat persistenta

Drumuri inchise

Din cauza conditiilor meteo, circulatia pe mai multe drumuri nationale si judetene ramane in continuare inchisa sau restrictionata. Astfel, sambata dimineata, raman inchise traficului DN 22 Ramnicu Sarat - Baile si DN 23B Stupina - Ciorasti.

Cat despre drumurile pe care se mentin restrictiile de circulatie, acestea sunt DN 2N Bogza - Jitia, restrictionat pentru vehicule cu MTMA (masa totala maxima autorizata) mai mare de 3,5 tone, DN 2R Jitia - Vintileasca, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone, DN 24C Manoleasa- Radauti Prut, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone, DN 2C Pogoanele - limita judet Ialomita, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone, si DN 1H Alesd - Nusfalau, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone.

A.T.

Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Vremea tinde să devină tot mai frumoasă în următoarele zile, în special în zona de sud a țării. Vom scăpa de nori, iar soarele va străluci ridicând temperaturile. Meteorologii au...
Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
ANM anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a teritoriului ţării, până vineri seară, 29 martie, fiind emise şi două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele...
#prognoza meteo, #frig Romania zapada, #februarie Romania vreme, #prognoza meteo Romania, #drumuru inchise zapada , #prognoza meteo