Meteo: Toamna blanda, cu mult soare - vremea in urmatoarele 3 luni

Miercuri, 28 August 2013, ora 22:52
8072 citiri
Meteo: Toamna blanda, cu mult soare - vremea in urmatoarele 3 luni

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni arata ca septembrie va fi o luna calda, cu temperaturi mai mari decat media, octombrie va veni cu temperaturi normale pentru aceasta luna de toamna.

La fel si noiembrie, cu exceptia sudului si sud-estului tarii, unde temperaturile le vor depasi pe cele normale, se arata in prognoza meteo pentru toamna, publicata de Administratia Nationala de Meteorologie.

In septembrie, temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii.

In Banat vor fi temperaturi cuprinse intre 14 si 19 grade Celsius, in Crisana intre 14 si 17 grade, iar in Dobrogea, temperaturile vor fi cuprinse intre 16 si 19 grade Celsius.

Putin mai frig va fi in Transilvania si Muntenia, unde temperaturile vor fi intre 11 si 16 grade si, respectiv, intre 12 si 19 grade.

Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, exceptand regiunile vestice, centrale si nordice, unde local se pot inregistra valori peste mediile multianuale.

In octombrie, valorile termice vor fi in general apropiate de normele climatologice, posibil mai ridicate in sudul, sud-estul si vestul tarii.

Cel mai cald va fi in Dobrogea, unde minimele vor fi de 11 grade Celsius si maximele 13 grade. Ceva mai frig va fi in Transilvania, unde se vor inregistra temperaturi intre 6 si 10 grade, dar si in Moldova, unde vor fi temperaturi intre 5 si 12 grade.

Cantitatile lunare de precipitatii vor depasi, in general, mediile climatologice, exceptand sud-estul si estul teritoriului, unde vor fi apropiate de normal.

In luna noiembrie, temperaturile aerului vor fi apropiate de mediile multianuale, iar in sud si sud-est sunt estimate valori peste cele normale.

In Moldova si Transilvania temperaturile minime vor cobori pana la zero grade si vor urca pana la 5 sau 6 grade. Cel mai cald va fi in Dobrogea, unde temperaturile vor fi cuprinse intre 5 si 8 grade si in Banat, unde minimele vor fi de 4 grade iar maximele de 7 grade.

In centrul si nord-estul tarii sunt posibile cantitati de precipitatii peste mediile climatologice, in timp ce in sud vor fi, in general, deficitare

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Citeste si:
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Bucureştiul are restanţe pe mediu, iar în această săptămână vom lansa o licitaţie pentru realizarea unui studiu care să fie baza elaborării Planului Integrat de Calitate a Aerului....
În plină criză politică, președintele Klaus Iohannis pleacă la New York
În plină criză politică, președintele Klaus Iohannis pleacă la New York
Președintele Klaus Iohannis va pleca săptămâna viitoare în SUA pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, susțin surse politice pentru ziare.com. Dezbaterile din cadrul celei de-a 76...
Sursa: Ziare.com