Meteo: Weekend cu frig, ploaie si vant. Cod galben, de sambata seara

Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 07:58
3168 citiri
Meteo: Weekend cu frig, ploaie si vant. Cod galben, de sambata seara

Vreme de stat in casa in weekend-ul care abia incepe.

Temperaturile se vor incapatana sa ramana scazute in termometre, sub media normala pentru aceasta perioada, iar de sambata dupa amiaza va intra in vigoare o avertizare meteo de ploaie si vant.

Ploile vor cuprinde, treptat, toata tara, iar temperaturile vor ramane scazute pana in primele zile ale saptamanii viitoare.

Astfel, de sambata, incepand cu ora 16, pana duminica, ora 10, intra in vigoare o avertizare cod galben de ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vantului.

In intervalul mentionat, ploile se vor intensifica si se vor extinde in jumatatea sudica a tarii. In Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantitati de apa de 20...25 l/mp si izolat, indeosebi in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali, peste 40...50 l/mp.

La munte, la peste 1800 m, in cursul noptii de sambata spre duminica (10/11 octombrie), precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Vantul se va intensifica in sud-vestul si sudul teritoriului, cu viteze la rafala de 50...55 km/h, iar in sudul Bantului si pe creste, va depasi temporar 70 km/h.

La Bucuresti, vremea va fi mohorata, de sambata dupa amiaza va incepe sa ploua, iar temperaturile nu vor trece de 14 grade.

Incepand de duminica, ploile se vor extinde in toata tara, iar vantul se va intensifica.

Astfel, in intervalul 11 octombrie, ora 10 - 12 octombrie, ora 18, vor fi precipitatii in toata tara, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 50 l//mp, mai ales in jumatatea sudica si in zonele de munte.

Vor fi ploi, dar in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada. Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in zonele montane inalte din restul tarii, in jumatatea de nord a Moldovei si trecator in estul si sud-estul Transilvaniei.

Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, depasind temporar 60...70 km/h, indeosebi in sud, sud-est si in zonele de munte.

Procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in toate regiunile, dar mai ales in cele extracarpatice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Meteorologii au anunțat că ploile vor continua până joi seară, iar în sud-estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi, izolat, grindină şi vijelii. În 16 judeţe din...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#prognoza meteo octombrie 2015, #meteo, #cod galben ploaie , #prognoza meteo