Ne incalzim putin, dar nu pentru multa vreme - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 03 Decembrie 2018, ora 13:33
8057 citiri
Ne incalzim putin, dar nu pentru multa vreme - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Temperaturile cresc usor in aceasta saptamana, dar incalzirea vremii nu va dura mult. Meteorologii anunta ca apoi urmeaza o noua scadere a temperaturilor, conform prognozei pentru perioada 3-16 decembrie.

Banat

Valorile din timpul zilei vor continua sa creasca, astfel incat marti vor fi 10 grade, apoi vor marca o scadere, pana in jur de 6 grade si din nou o crestere usoara spre data de 8 decembrie, pana la 8 grade. Apoi temperaturile vor fi in scadere (0...2 grade).

Temperaturile nocturne vor fi si ele in crestere la inceputul perioadei, cand se vor atinge 2...4 grade. In intervalul 6 - 9 decembrie, media acestora va fi de 0...2 grade, dupa care scaderea va fi treptata, astfel ca pentru mijlocul lunii decembrie sunt prognozate minime in jur de -6 grade.

Se vor semnala precipitatii pe tot parcursul intervalului, insa cu o probabilitate mai mare de aparitie si in cantitati mai insemnate in intervalul 8 - 13 decembrie.

Crisana

Pana pe 4 decembrie se incalzeste (10 grade ziua), apoi se va raci usor, spre valori de 4...6 grade. Ulterior se incalzeste iar, astfel ca, pe 8 decembrie, vor fi 6...8 grade, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza se va raci continuu, pana la valori ce nu vor mai depasi 0 grade.

Noptile vor fi calde, cu valori pozitive pana in 5 decembrie, cand minimele vor fi de 3...4 grade, dar se va raci accentuat in noaptea imediat urmatoare, spre valori in jurul a -2 grade. Vor urma nopti usor mai calde pana in 9 decembrie, dar apoi scaderea de temperatura prognozata va determina minime in medie de -6 grade pe data de 16 decembrie.

Se vor semnala precipitatii pe aproape tot parcursul intervalului, insa pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ vor fi intre 8 si 10 decembrie.

Transilvania

Intre 4 si 7 decembrie temperaturile vor scadea de la 6 la 2 grade si apoi vor creste usor spre 4 grade pe 8 decembrie, urmand o scadere treptata si continua pana la valori de -2 grade spre finalul celei de a doua saptamani.

Noaptea se va incalzi, de la -8 grade la inceputul intervalului, pana la valori in jurul a 0 grade. In intervalul 6 - 9 decembrie vor fi variatii intre -4 si -2 grade, apoi se va raci semnificativ, culminand cu medii de -10 grade.

Se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a intervalului, dar cu probabilitatea sa cuprinda arii mai extinse in perioada 8 - 13 decembrie.

Maramures

In prima saptamana valorile diurne vor avea usoare fluctuatii, cu crestere pana la 6...7 grade in data de 4 decembrie, scadere spre 2...3 grade si din nou crestere la 4 grade in data de 8 decembrie. In intervalul 10 - 16 decembrie vor fi in jur de -2 grade.

Temperaturile minime vor marca o crestere pana la medii in jurul a 2 grade in data de 5 decembrie, vor varia putin in intervalul 6 - 9 decembrie, la valori intre -4 si 0 grade, apoi vor scadea semnificativ, atingand in medie -8 grade.

Se vor semnala precipitatii, ce se estimeaza a fi chiar moderate cantitativ, in perioada 3 - 10 decembrie.

Moldova

In prima saptamana de prognoza, temperaturile vor oscila intre 2 si 5 grade si minime cuprinse, in general, intre -4 si 0 grade. Dupa 10 decembrie se raceste, de la o medie a valorilor maxime de 4...5 grade, pana spre valori negative de -4...-2 grade la finalul intervalului. Noptile vor fi tot mai reci, incat pentru finalul intervalului media regionala va ajunge la -8 grade.

Probabilitate pentru precipitatii va creste dupa 4 decembrie, dar pe arii mai extinse si posibil insemnate cantitativ acestea vor fi in perioada 9 - 12 decembrie.

Dobrogea

In prima saptamana vor fi variatii de temperatura, de la 7...8 grade in primele doua zile, pana spre 4 grade la mijlocul saptamanii, apoi se va incalzi, incat pe 9 decembrie vor fi 10 grade. Apoi se raceste, astfel incat la mijlocul lunii decembrie termometrele vor indica 0 grade.

Temperaturile minime se vor situa in jurul valorii de 0 grade, nopti mai calde urmand sa se inregistreze in perioada 9 - 11 decembrie, cand media acestora va fi pozitiva, de 3...4 grade, dar spre finalul perioadei, dupa 13 decembrie, sunt prognozate minime usor negative de -2...-4 grade.

Probabilitate pentru precipitatii pe arii mai extinse si posibil insemnate cantitativ va fi mai mare in perioada 9 - 12 decembrie.

Muntenia

Intre 3 si 9 decembrie, temperaturile maxime vor avea variatii de la o zi la alta (3 si 6 grade), In a doua saptamana temperaturile medii diurne scad pana la 0 grade.

Saptamana incepe cu valori nocturne negative (-7...-5 grade) . Intre 5 si 8 decembrie, temperatura minima medie va fi mai ridicata, in jurul unei medii de -2 grade. In a doua saptamana minimele termice vor fi in scadere, pana la o medie de -6 grade in zilele de 15 si 16 decembrie.

Temporar vor fi precipitatii, cu o probabilitate mai mare de aparitie in intervalul 9 -12 decembrie.

Oltenia

In prima saptamana vor intre 3 si 8 grade, iar in cea de-a doua, mai ales spre sfarsit, va fi mai frig, in jur de 0...2 grade.

In primele zile noaptea vor fi -6...-4 grade, apoi se va incalzi, iar pe 5 decembrie va fi 1 grad. In intervalul 6 - 8 decembrie termometrele vor indica -1 grad. Incepand cu 9 decembrie, cand se vor inregistra minime in jur de 0 grade, si pana la sfarsitul intervalului, scaderea va fi continua, pana la valoarea medie de -6 grade (in zilele de 15 si 16 decembrie).

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in intervalul 8 - 12 decembrie.

La munte

In zilele de 3 si 4 decembrie se vor inregistra 3 grade, apoi temperatura va scadea pana la -1 grad si se va mentine pana pe 7 decembrie, urmand ca pe 8 decembrie sa fie 1 grad. Incepand de pe 9 decembrie, temperatura maxima medie va marca o scadere treptata pana la -7 grade, in zilele de 13 si 14 decembrie, apoi, pana la sfarsitul intervalului, va creste pana la -5 grade.

Si temperatura minima nocturna va avea variatii in prima saptamana, astfel ca media va fi cuprinsa intre -7 si -2 grade, insa dupa 9 decembrie noptile vor fi tot mai reci, media minimelor urmand sa scada spre -12...-10 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, insa cantitati mai insemnate vor fi posibile in intervalul 8 - 12 decembrie.

A.G.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#meteo doua saptamani, #prognoza meteo decembrie , #prognoza meteo