Ziare.com

Ne incalzim putin, dar nu pentru multa vreme - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 03 Decembrie 2018, ora 13:33

   

Ne incalzim putin, dar nu pentru multa vreme - prognoza meteo pe doua saptamani
Temperaturile cresc usor in aceasta saptamana, dar incalzirea vremii nu va dura mult. Meteorologii anunta ca apoi urmeaza o noua scadere a temperaturilor, conform prognozei pentru perioada 3-16 decembrie.

Banat

Valorile din timpul zilei vor continua sa creasca, astfel incat marti vor fi 10 grade, apoi vor marca o scadere, pana in jur de 6 grade si din nou o crestere usoara spre data de 8 decembrie, pana la 8 grade. Apoi temperaturile vor fi in scadere (0...2 grade).

Temperaturile nocturne vor fi si ele in crestere la inceputul perioadei, cand se vor atinge 2...4 grade. In intervalul 6 - 9 decembrie, media acestora va fi de 0...2 grade, dupa care scaderea va fi treptata, astfel ca pentru mijlocul lunii decembrie sunt prognozate minime in jur de -6 grade.

Se vor semnala precipitatii pe tot parcursul intervalului, insa cu o probabilitate mai mare de aparitie si in cantitati mai insemnate in intervalul 8 - 13 decembrie.

Crisana

Pana pe 4 decembrie se incalzeste (10 grade ziua), apoi se va raci usor, spre valori de 4...6 grade. Ulterior se incalzeste iar, astfel ca, pe 8 decembrie, vor fi 6...8 grade, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza se va raci continuu, pana la valori ce nu vor mai depasi 0 grade.

Noptile vor fi calde, cu valori pozitive pana in 5 decembrie, cand minimele vor fi de 3...4 grade, dar se va raci accentuat in noaptea imediat urmatoare, spre valori in jurul a -2 grade. Vor urma nopti usor mai calde pana in 9 decembrie, dar apoi scaderea de temperatura prognozata va determina minime in medie de -6 grade pe data de 16 decembrie.

Se vor semnala precipitatii pe aproape tot parcursul intervalului, insa pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ vor fi intre 8 si 10 decembrie.

Transilvania

Intre 4 si 7 decembrie temperaturile vor scadea de la 6 la 2 grade si apoi vor creste usor spre 4 grade pe 8 decembrie, urmand o scadere treptata si continua pana la valori de -2 grade spre finalul celei de a doua saptamani.

Noaptea se va incalzi, de la -8 grade la inceputul intervalului, pana la valori in jurul a 0 grade. In intervalul 6 - 9 decembrie vor fi variatii intre -4 si -2 grade, apoi se va raci semnificativ, culminand cu medii de -10 grade.

Se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a intervalului, dar cu probabilitatea sa cuprinda arii mai extinse in perioada 8 - 13 decembrie.

Maramures

In prima saptamana valorile diurne vor avea usoare fluctuatii, cu crestere pana la 6...7 grade in data de 4 decembrie, scadere spre 2...3 grade si din nou crestere la 4 grade in data de 8 decembrie. In intervalul 10 - 16 decembrie vor fi in jur de -2 grade.

Temperaturile minime vor marca o crestere pana la medii in jurul a 2 grade in data de 5 decembrie, vor varia putin in intervalul 6 - 9 decembrie, la valori intre -4 si 0 grade, apoi vor scadea semnificativ, atingand in medie -8 grade.

Se vor semnala precipitatii, ce se estimeaza a fi chiar moderate cantitativ, in perioada 3 - 10 decembrie.

Moldova

In prima saptamana de prognoza, temperaturile vor oscila intre 2 si 5 grade si minime cuprinse, in general, intre -4 si 0 grade. Dupa 10 decembrie se raceste, de la o medie a valorilor maxime de 4...5 grade, pana spre valori negative de -4...-2 grade la finalul intervalului. Noptile vor fi tot mai reci, incat pentru finalul intervalului media regionala va ajunge la -8 grade.

Probabilitate pentru precipitatii va creste dupa 4 decembrie, dar pe arii mai extinse si posibil insemnate cantitativ acestea vor fi in perioada 9 - 12 decembrie.

Dobrogea

In prima saptamana vor fi variatii de temperatura, de la 7...8 grade in primele doua zile, pana spre 4 grade la mijlocul saptamanii, apoi se va incalzi, incat pe 9 decembrie vor fi 10 grade. Apoi se raceste, astfel incat la mijlocul lunii decembrie termometrele vor indica 0 grade.

Temperaturile minime se vor situa in jurul valorii de 0 grade, nopti mai calde urmand sa se inregistreze in perioada 9 - 11 decembrie, cand media acestora va fi pozitiva, de 3...4 grade, dar spre finalul perioadei, dupa 13 decembrie, sunt prognozate minime usor negative de -2...-4 grade.

Probabilitate pentru precipitatii pe arii mai extinse si posibil insemnate cantitativ va fi mai mare in perioada 9 - 12 decembrie.

Muntenia

Intre 3 si 9 decembrie, temperaturile maxime vor avea variatii de la o zi la alta (3 si 6 grade), In a doua saptamana temperaturile medii diurne scad pana la 0 grade.

Saptamana incepe cu valori nocturne negative (-7...-5 grade) . Intre 5 si 8 decembrie, temperatura minima medie va fi mai ridicata, in jurul unei medii de -2 grade. In a doua saptamana minimele termice vor fi in scadere, pana la o medie de -6 grade in zilele de 15 si 16 decembrie.

Temporar vor fi precipitatii, cu o probabilitate mai mare de aparitie in intervalul 9 -12 decembrie.

Oltenia

In prima saptamana vor intre 3 si 8 grade, iar in cea de-a doua, mai ales spre sfarsit, va fi mai frig, in jur de 0...2 grade.

In primele zile noaptea vor fi -6...-4 grade, apoi se va incalzi, iar pe 5 decembrie va fi 1 grad. In intervalul 6 - 8 decembrie termometrele vor indica -1 grad. Incepand cu 9 decembrie, cand se vor inregistra minime in jur de 0 grade, si pana la sfarsitul intervalului, scaderea va fi continua, pana la valoarea medie de -6 grade (in zilele de 15 si 16 decembrie).

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in intervalul 8 - 12 decembrie.

La munte

In zilele de 3 si 4 decembrie se vor inregistra 3 grade, apoi temperatura va scadea pana la -1 grad si se va mentine pana pe 7 decembrie, urmand ca pe 8 decembrie sa fie 1 grad. Incepand de pe 9 decembrie, temperatura maxima medie va marca o scadere treptata pana la -7 grade, in zilele de 13 si 14 decembrie, apoi, pana la sfarsitul intervalului, va creste pana la -5 grade.

Si temperatura minima nocturna va avea variatii in prima saptamana, astfel ca media va fi cuprinsa intre -7 si -2 grade, insa dupa 9 decembrie noptile vor fi tot mai reci, media minimelor urmand sa scada spre -12...-10 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, insa cantitati mai insemnate vor fi posibile in intervalul 8 - 12 decembrie.

A.G.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7023 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor