Ziare.com

Primavara sau vara? Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 15:24

   

Primavara sau vara? Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
Meteorologii au transmis, luni, prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, 4-18 aprilie.

Inceputul perioadei prognozate va fi mult mai cald decat in mod normal, dupa cum anunta specialistii, apoi urmand o usoara racire. In cea de-a doua saptamana prognozata se va incalzi din nou.

Banat

Pana joi, 7 aprilie, temperaturile vor creste si va fi mult mai cald decat in mod obisnuit. La mijlocul primei saptamani prognozate vor fi in jur de 27 de grade.

Apoi, urmeaza o scadere a temperaturilor pana pe 10 aprilie, cand se vor situa in jurul normelor specifice perioadei, 16 grade in medie.

In prima jumatate a celei de a doua saptamani, temperaturile vor creste din nou, spre medii de 24 de grade, apoi, pana la sfarsitul intervalului, vor scadea cu 2-3 grade.

Temperaturile minime vor avea o evolutie asemanatoare, cea mai calda noapte va fi cea de 7 spre 8 aprilie, cand media va fi de 14 grade, iar cea mai racoroasa, cea de 10 spre 11 aprilie, cand aceasta se va situa in jur de 7 grade.

Sansele de ploaie vor fi mai mari intre 8 si 10 aprilie, dar si dupa data de 13 aprilie.

Crisana

Intre 4 si 7 aprilie, vremea se va incalzi, ajungand la 27 de grade maximele, iar pe 7 si 8 aprilie vor fi 12-13 grade. In urmatoarele trei zile se va raci treptat, cu pana la 12 grade ziua si cu aproximativ 7 grade noaptea.

In prima parte a celei de-a doua saptamani, va fi mai cald decat in mod obisnuit, iar de pe 14 aprilie pana pe 18 aprilie maximile vor oscila intre 20 si 22 de grade, iar minimele intre 8 si 10 grade. Va ploua slab pana pe 7 aprilie si mai mult intre 8 si 10 aprilie, dar si dupa 13 aprilie.

Transilvania

Pana pe 9 aprilie, vremea va fi foarte calda, cu maxime de 25-26 de grade. Pe 10 aprilie se raceste, dar vor fi valori normale pentru aceasta perioada, iar apoi se va incalzi din nou, dar nu se vor inregistra mai mult de 22-23 de grade.

Averse pe arii extinse vor fi intre 9 si 11 aprilie si dupa data de 14 aprilie.

Meteo: Vreme foarte frumoasa in toata tara

Maramures

Si in Maramures vremea se va incalzi treptat pana pe 7 aprilie, temperaturile fiind peste media din aceasta perioada si ajungand la 26 de grade. Apoi se va raci, dar se va ajunge la normalul perioadei, adica vor fi in jur de 15 grade.

In prima jumatate a celei de a doua saptamani, temperaturile vor creste din nou, spre medii de 22 de grade, apoi, pana la sfarsitul intervalului, vor scadea cu aproximativ 2 grade. Minimele termice vor avea o evolutie asemanatoare. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in 9 si in 10 aprilie, cand se pot aduna cantitati mai importante de apa, dar si dupa 13 aprilie.

Moldova

Intre 4 si 9 aprilie va fi foarte cald pentru aceasta perioada, inregistrandu-se intre 20 si 25 de grade. In urmatoarele doua zile, se vor inregistra temperaturi normale, in jur de 17 grade, iar apoi se va incalzi din nou.

Temperaturile nocturne vor creste semnificativ, de la o medie de 3 grade in prima zi, pana la o medie de 10 grade in dimineata zilei de 8 aprilie. In zilele urmatoare vor mai avea variatii de maximum 2-3 grade.

Pana pe 8 aprilie va ploua izolat, iar pe 9 si 11 aprilie vor fi averse moderate cantitativ.

Dobrogea

Meteorologii anunta ca in Dobrogea vremea se va incalzi treptat pana pe 7 aprilie, cand media maximelor va fi de 19 grade, iar a minimelor de 10 grade. In zilele care vor urma nu se vor mai inregistra variatii semnificative termice.

Probabilitaea cea mai mare de averse va fi in intervalul 9 - 11 aprilie, cand pot fi moderate cantitativ.

Muntenia

Pana pe 7 aprilie se va incalzi treptat, iar vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada. Media valorilor maxime va ajunge la 27 de grade, iar a celor minime va fi de pana la 10 grade. Intre 8 si 12 aprilie vor fi variatii termice ale mediilor, intre 18 si 21 de grade la maxime si intre 7 si 11 la minime, apoi regimul termic va ramane relativ constant, la valori destul de ridicate.

Vor fi averse intre 9 si 11 aprilie. Apoi vor fi ploi slabe, de scurta durata, mai ales dupa 14 aprilie.

Oltenia

Pana pe 9 aprilie, va fi foarte cald, iar cele mai mari temperaturi diurne se vor inregistra la mijlocul intervalului, 26-27 de grade. Pe 10 aprilie, vor fi valori normale pentru prima parte a lunii aprilie, iar apoi se va incalzi din nou, dar nu va fi mai mult de 23 de grade.

In timpul noptii, se vor inregistra intre 7 si 10 grade, mai frig fiind intre 4 si 5 aprilie si in noaptea de 7 spre 8 aprilie. Averse pe arii extinse vor fi in zilele de 9 si de 10 aprilie, cand sunt posibile cantitati mai importante de apa si din nou, dupa data de 14 aprilie, dar in general slabe cantitativ.

In restul intervalului, ploile vor fi posibile izolat.

La munte

Intre 4 si 7 aprilie, vremea se va incalzi, inregistrandu-se 17 grade ziua si 7-8 grade noaptea intre 7 si 8 aprilie. In urmatoarele trei zile se va raci treptat, cu pana la 10 grade la valorile diurne si cu aproximativ 7 grade la cele nocturne.

In prima jumatate a celei de a doua saptamani, se va incalzi din nou, cu temperaturi mai ridicate decat in mod obisnuit, iar de pe 14 aprilie pana pe 18 aprilie mediile maximelor vor oscila intre 11 si 13 grade si minimele intre 3 si 5 grade.

Pana pe 8 aprilie vor fi posibile ploi slabe. Probabilitatea de averse, pe arii relativ extinse, va fi mai ridicata intre 9 si 11 aprilie, dar si dupa 13 aprilie.

A.G.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5594 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor