Prognoza meteo pana pe 15 ianuarie: Ger si zapada in mai toata tara

Luni, 02 Ianuarie 2017, ora 19:19
32422 citiri
Prognoza meteo pana pe 15 ianuarie: Ger si zapada in mai toata tara
Foto: Arhiva/Ziare.com

Zapada ar putea veni saptamana aceasta, fiind anuntate ninsori de miercuri pana vineri in toata tara si ger la sfarsitul saptamanii. E posibil ca acestea sa continue si toata saptamana viitoare, pana pe 15 ianuarie, anunta meteorologii.

In Banat temperaturile scad zilele acestea, dupa care se va incalzi usor, ajungand pana la normalul acestei perioade.

In 6 - 7 ianuarie, temperaturile din timpul zilei vor fi de minus 6 grade Celsius. Noaptea, tot aceste zile vor fi cele mai geroase, temperaturile ajungand si la minus 15 grade Celsius.

In a doua saptamana, maximele anuntate se vor situa intre minus 2 si un grad Celsius.

Precipitatii pot cadea in 4 - 5 ianuarie, dar si dupa 7 ianuarie.

In Crisana, va fi mai cu seama rece, chiar ger, in 6 - 7 ianuarie.

Tiparul vremii se pastreaza: racire in primele zile ale intervalului 2 - 15 ianuarie, dupa care incalzire usoara si treptata. Maximele din prima saptamana ajung la 6 grade Celsius. Mediile din 6 - 8 ianuarie nu depasesc insa minus 17 - minus 13 grade Celsius.

In a doua saptamana temperaturile medii, ziua, vor fi de pana la un grad Celsius.

Precipitatii pot cadea in 4 ianuarie si, din nou, intre 7 - 15 ianuarie.

In Transilvania, temperaturile scad in intervalul 2 - 7 ianuarie, mai cu seama in 6 si 7 ianuarie, cand e anuntat ger. Astfel, temperaturile maxime din aceste ultime doua zile vor fi de minus 10 grade.

In ansamblu, aici vremea e cu mult mai rece decat cea considerata normala pentru aceasta perioada.

In a doua saptamana se incalzeste putin, media temperaturilor din timpul zilei fiind situata intre minus 5 si minus un grad Celsius. Noaptea se poate ajunge insa la minus 14 grade Celsius.

Meteorologii anunta precipitatii in 4 ianuarie, dar si in perioada 7 - 15 ianuarie.

Pentru Maramures se anunta tot vreme rece, mai frig decat in mod obisnuit, mai ales dupa 5 ianuarie. Noaptea si dimineata va fi ger in perioada 6 - 12 ianuarie. Ger va fi toata ziua si in 6 si 7 ianuarie, temperaturile de la amiaza fiind de minus 12 grade Celsius.

Precipitatii pot cadea oricand in urmatoarele 13 zile. Mai insemnate cantitativ si pe arii extinse sunt cele din 4 - 5 ianuarie si 7 - 14 ianuarie.

In Moldova, primele trei zile ale perioadei, marti, miercuri si joi, vor fi normale din punct de vedere termic, cu temperaturi de pana la 5 grade Celsius.

Din 5 ianuarie vremea se raceste accentuat, fiind mai cu seama frig in 6 si 7 ianuarie. Pana la sfarsitul intervalului vremea va avea temperaturi sub media acestei perioade, anunta meteorologii.

In perioada 4 - 7 ianuarie doar izolat si trecator pot aparea fulguieli, iar incepand cu 8 ianuarie, local si temporar va ninge slab.

In Dobrogea, temperaturile sunt cele tipice pentru aceasta perioada pana joi, cu maxime de pana la 5 grade Celsius. Apoi se raceste, mai cu seama in 6 si 7 ianuarie, cand ziua temperaturile vor fi de minus 8 grade Celsius.

Apoi se incalzeste usor, temperaturile ajungand din nou la cele considerate normale pentru aceasta perioada.

Precipitatii slabe vor cadea in 5 si 6 ianuarie, dar si dupa 8 ianuarie.

In Muntenia va fi cald marti, 3 ianuarie, ajungandu-se pana la 8 grade Celsius ziua. Se raceste apoi, temperaturile ajungand aproape de cele normale pentru aceasta luna a anului. Maximele vor fi de 4 - 6 grade Celsius pana joi, inclusiv. Apoi, in 6 si 7 ianuarie, se raceste brusc, ajungandu-se la medii de minus 6 grade Celsius.

Din 8 ianuarie, se incalzeste usor si nu mai exista schimbari pana pe 15 ianuarie. Maximele vor fi de 0 - 2 grade Celsius.

Sunt anuntate precipitatii slabe in 5 si 8 ianuarie.

In Oltenia, va fi cald marti, temperaturile ajungand pana la 9 grade Celsius. Se raceste apoi pana in 5 ianuarie, dar temperaturile se vor pastra in limitele normale pentru aceasta perioada, cu maxime intre 3 - 5 grade Celsius

O racire brusca va fi resimtita in 6 si 7 ianuarie, temperaturile medii ajungand la minus 5 grade Celsius. Din 8 ianuarie, se incalzeste si vremea nu se mai schimba pana in 15 ianuarie, temperaturile fiind cele normale pentru ianuarie.

In jurul datei de 5 ianuarie vor fi precipitatii slabe pe arii restranse.

La munte, cu exceptia zilei de marti, 3 ianuarie, va fi mai frig decat in mod normal. Maximele vor fi de minus 4 grade Celsius, iar minimele vor ajunge chiar la minus 21 de grade noaptea, pe 6, 7 si 8 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, va fi ridicata pe 4 si 5 ianuarie si, din nou, dupa data de 7 ianuarie. In restul intervalului doar pe arii restranse si trecator va ninge slab.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#meteo 15 ianuarie, #vreme ianuarie, #ninsori zapada ianuarie, #temperaturi ianuarie 2017 , #prognoza meteo