Ziare.com

Se incalzeste si mai mult, dar furtunile nu vor lipsi - prognoza meteo pe doua saptamani

Marti, 18 Iunie 2019, ora 15:21

   

Se incalzeste si mai mult, dar furtunile nu vor lipsi - prognoza meteo pe doua saptamani
Va trebui sa ne obisnuim cu caldura din ultimele zile, pentru ca meteorologii anunta zile cu temperaturi chiar mai mari, conform prognozei ANM din intervalul 17-30 iunie. Dar asta nu inseamna ca furtunile dispar.

Banat

Pana miercuri vor fi 28...29 de grade, fiind mai cald decat in mod normal. Apoi, se va incalzi si mai mult, astfel incat pana pe 22 iunie vor fi in jur de 31 de grade, iar pana spre sfarsitul intervalului de prognoza vor fi 30...32 de grade.

Pana pe 27 iunie, noaptea vor fi 18 grade, urmand ca temperatura aerului sa scada usor dupa aceasta data, spre 16 grade.

Se anunta instabilitate atmosferica in aproape tot intervalul de prognoza.

Crisana

In intervalul 20-22 iunie, temperatura va marca o crestere, de la 29 de grade, valoare ce se va inregistra pana miercuri, pana spre 31 de grade. In cea de-a doua saptamana vor fi intre 29 si 31 de grade.

Pana in data de 27 iunie, minimele se vor situa in jurul valorii de 17 grade, apoi va urma o scadere usoara a temperaturii, spre medii de 15...16 grade.

Manifestari specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala pe tot parcursul intervalului de referinta.

Transilvania

Marti se vor inregistra 18 grade. Apoi pana spre sfarsitul celei de-a doua saptamani, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 31 de gade, iar cele mai ridicate valori se estimeaza a se inregistra in data de 26 iunie.

Pana pe 26 iunie, noaptea vor fi 15 grade, apoi se vor inregistra 13...14 grade.

Probabilitatea de aparitie a manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice va fi ridicata pe aproape tot parcursul intervalului de prognoza.

Maramures

Pana joi vor fi 29 de grade, iar apoi temperatura va ajunge la 30...31 de grade, pana pe 21 si 22 iunie. Ulterior, vremea se va raci usor, astfel incat pe 24 iunie vor fi 29 de grade, apoi va urma o incalzire, pana spre 30...31 de grade, in data de 26 iunie.

Dupa aceasta data, temperatura aerului va scadea pana spre o medie de 27 de grade, valoare ce urmeaza a se inregistra in data de 30 iunie.

Pana pe 27 iunie, minimele vor fi in jurul a 17 grade, iar dupa aceasta data va urma o usoara racire, pana spre 15 grade, in ultima zi a intervalului de prognoza.

Probabilitatea pentru manifestari specifice instabilitatii atmosferice se va mentine ridicata pe aproape tot parcursul celor doua saptamani.

Moldova

Pana pe 26 iunie vor fi 32 de grade, cu exceptia zile de 18 iunie, cand maxima va fi de 29 de grade. Din 27 iunie, temperatura va marca o scadere, spre 28 de grade, ce se estimeaza a se inregistra in ultima zi a intervalului de prognoza.

Minimele nu vor avea variatii semnificative pana in data de 26 iunie si se vor situa in jurul valorii de 19 grade, apoi vor scadea usor spre 16 grade.

Manifestari specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala in cea mai mare parte a intervalului de referinta.

Dobrogea

Pana pe 19 iunie vor fi 30-31 de grade, apoi temperatura aerului va creste usor pana in jurul datei de 23 iunie, cand vor fi 33 de grade. Apoi, temperatura o sa scada pana la 29-31 de grade.

Pana pe 26 iunie minimele vor fi de 21 de grade. Ulterior, regimul termic nocturn va marca o usoara scadere, pana la valori medii regionale de 19...20 de grade, la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza.

Probabilitatea de aparitie a manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice va fi in crestere, indeosebi dupa data de 24 iunie.

Muntenia

Marti vor fi 30 de grade, in medie. Dupa aceasta data, se va incalzi pana pe 26 iunie (30 si 33 de grade, vremea fiind mai calda decat normalul perioadei) . Din data de 27 iunie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani va urma o usoara racire, spre maxime de 31 de grade, in medie regionala.

Minimele vor fi de 18...19 grade pana pe 27 iunie si apoi se vor inregistra 17 grade.

Vor fi manifestari de instabilitate atmosferca accentuata in cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales intre 17 si 19 iunie si dupa data de 23 iunie.

Oltenia

Pe 18 si 19 iunie vor fi 29 de grade. Ulterior, se va incalzi pana la 30-32 de grade, mai cald decat in mod normal. Temperaturile minime vor varia usor, iar media acestora, pe tot parcursul intervalului, va oscila intre 16 si 19 grade, cu cea mai coborata valoare in ultima zi de prognoza.

Manifestari specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala aproape in fiecare zi a intervalului de prognoza.

La munte

Regimul termic diurn nu va avea variatii semnificative, astfel incat media temperaturilor maxime, pe tot parcursul celor doua saptamani, se va situa intre 18 si 21 de grade. Media minimelor nocturne va avea o evolutie asemanatoare si se va incadra intre 10 si 13 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoza se vor semnala manifestari specifice instabilitatii atmosferice.

A.G.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre prognoza meteo prognoza meteo iunie
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4113 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor