Se raceste, dar nu foarte rau - Prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 15:55
7435 citiri
Se raceste, dar nu foarte rau - Prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Ziare.com

Vremea se raceste si nu vom mai avea parte, in urmatoarele doua saptamani, de temperaturi de 20 de grade asa cum ne-a obisnuit pana acum toamna.

Va fi insa cald, astfel ca temperaturile maxime vor atinge in unele zone chiar si 13 grade Celsius, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie. Din pacate insa sunt asteptate ploi, iar la munte ninsori.

BANAT

In cea mai mare parte a intervalului de prognoza, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada a anului, dar vor fi si zile cu vreme mai rece decat normal. Astfel, in medie, vor fi maxime de 5...9 grade si minime de 0...4 grade, iar temperaturi mai scazute vor fi posibile in perioadele 25-26 si 28-29 noiembrie.

CRISANA

Temperaturile vor avea valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, astfel ca se vor inregistra maxime cuprinse intre 4...7 grade si minime de 0...4 grade. Vor fi si ploi, ce pot fi moderate cantitativ, dar temporar vor aparea precipitatii mixte.

TRANSILVANIA

In intervalul celor doua saptamani de prognoza vor fi maxime de 3...7 grade si minime

de -3...2 grade. Vor fi insa si zile cu o vreme rece, mai ales la sfarsitul primei saptamani (zilele de 28 si 29 noiembrie). Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi relativ ridicata. Vor fi ploi, lapovita sau ninsoare.

MARAMURES

In cea mai mare parte a intervalului se vor inregistra temperaturi obisnuite pentru aceasta perioada a anului, dar vor fi si zile cu vreme mai rece decat normal. Astfel, in medie, vor fi maxime de 4...7 grade si minime de -2...0 grade, iar temperaturi mai scazute vor fi posibile la sfarsitul primei saptamani.

MOLDOVA

Mediile valorilor de temperatura se vor apropia de normalul pentru ultima decada de noiembrie si inceputul lunii decembrie, fiind estimate maxime de 4...7 grade si minime de -2...3 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in special pe parcursul primei saptamani de prognoza. In nord si in dealurile subcarpatice temporar vor fi si lapovite sau ninsori.

DOBROGEA

Chiar daca vor scadea semnificativ fata de intervalul anterior, valorile de temperatura se vor mentine mai ridicate decat cele obisnuite in aceasta perioada din an. Ziua vor fi, in medie, 8...13 grade iar noaptea intre 5 si 9 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicata, in special pe parcursul primei saptamani de prognoza.

MUNTENIA

Chiar daca scaderea de temperatura fata de saptamana care s-a incheiat va fi semnificativa, valorile se vor mentine in general mai ridicate decat mediile climatologice specifice acestei perioade. Astfel, se vor inregistra maxime de 7...11 grade si minime de 1...6 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicata, in special pe parcursul primei saptamani de prognoza, cand vor fi posibile si cantitati de apa mai insemnate.

OLTENIA

In intervalul celor doua saptamani de prognoza vor fi maxime de 6...9 grade si minime de 0...4 grade. Vor fi insa si nopti cu o vreme mai rece, cu temperaturi usor negative. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicata, mai ales pe parcursul primei saptamani de prognoza.

LA MUNTE

Regimul valorilor termice va fi unul apropiat de cel normal pentru perioada din an in care ne aflam. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 0...2 grade, iar minimele vor fi exclusiv negative, urmand a se situa in general intre -7 si -4 grade.

Vor fi ploi, in special pe parcursul primei saptamani. La peste 1.400 m altitudine vor predomina ninsorile.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#prognoza meteo doua saptamani, #vremea doua saptamani , #prognoza meteo