Sfarsit canicular de vara - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 26 August 2019, ora 14:38
14408 citiri
Sfarsit canicular de vara - prognoza meteo pe doua saptamani

Caldura nu ne da pace in urmatoarele saptamani, sfarsitul verii anuntandu-se unul canicular, conform prognozei meteorologilor valabila in perioada 26 august-8 septembrie.

Banat

In primele zile, vremea va fi calduroasa, local caniculara, cu 34 de grade pana pe 29 august. Apoi temperatura va scadea usor si treptat, pana spre 30 de grade, pe 3 septembrie. Spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza mediile diurne vor caracteriza o vreme calda si vor oscila usor, intre 28 si 30 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe, posibil insotite de descarcari electrice, va fi ridicata in intervalele 26-27 august, 31 august-1 septembrie si 4-7 septembrie.

Crisana

In primele zile, vremea va fi calduroasa, local caniculara, cu temperaturi de pana la 34 de grade pana pe 29 august. Apoi, temperatura va scadea usor si treptat, pana spre 30 de grade, pe 3 septembrie. Spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza mediile diurne vor caracteriza o vreme calda si vor oscila usor, intre 27 si 29 de grade.

Ploi slabe, posibil insotite de descarcari electrice, vor aparea in intervalele 26-27 august, 31 august-1 septembrie si 4-7 septembrie.

Transilvania

In prima saptamana, vremea va fi calduroasa, cu maxime de 31 de grade, in perioada 26-29 august. Apoi, temperatura va scadea usor si treptat, pana pe 3 septembrie, spre 29 de grade. Spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza mediile termice diurne vor oscila usor in jurul valorii de 28 de grade.

Ploi in general slabe vor cadea in intervalul 26-27 august si dupa data de 3 septembrie.

Maramures

In prima saptamana, vremea va fi calduroasa, cu temperaturi de 32 de grade, in perioada 26-29 august. Apoi o sa se racoreasca pana pe 3 septembrie, cand vor fi 30 de grade. Spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza vor fi in jur de 28 de grade.

Va ploua slab in intervalul 26-27 august si dupa 3 septembrie.

Moldova

Vremea va fi calduroasa in special in prima saptamana, cu 32 de grade, in zilele de 26 si 27 august. Apoi temperatura o sa scada usor si treptat, pana pe 3 septembrie, spre 29 de grade. In a doua jumatate a celei de-a doua saptamani, mediile termice diurne vor oscila usor in jurul valorii de 28 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in intervalul 4-7 septembrie, cand sunt prognozate si descarcari electrice.

Dobrogea

Vremea va fi calduroasa in special in primele zile, cel mai cald fiind pe 26 si 27 august cand se anunta maxime de 31 de grade. Apoi, temperatura va scadea treptat, pana pe 31 august, spre 26 de grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, mediile maximelor termice diurne vor oscila usor in jurul valorii de 27 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe va fi mai ridicata doar in intervalul 5-7 septembrie.

Muntenia

In special in prima saptamana, vremea va fi calduroasa, local caniculara in perioada 26-29 august, cand vor fi 34 de grade. Apoi, temperatura va scadea usor si treptat, pana pe 1 septembrie, spre 30 de grade. In a doua saptamana, vor fi in jur de 29 de grade.

Ploile apar abia dupa 5 septembrie.

Oltenia

In special in prima saptamana, vremea va fi calduroasa, local caniculara in perioada 26-29 august, cand se anunta 33...34 de grade. Apoi, temperatura va scadea usor si treptat, pana pe 1 septembrie, spre 31 de grade. In cursul celei de-a doua saptamani, mediile maximelor termice diurne vor oscila usor in jurul a 30 de grade.

Ploi astepam abia in intervalul 5-7 septembrie si atunci destul de slabe.

La munte

Media maximelor termice se va mentine usor peste 20 de grade pana in data de 29 august. Apoi aceasta medie va scadea usor, spre 19 de grade pe 1 septembrie. Ulterior, variatiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, in jurul valorii medii de 18 grade.

Va ploua in intervalele 26-28 august, 30 august-1 septembrie si 4-8 septembrie.

A.G.

Citeste si:
Vine zăpada. Meteorologii anunță ninsori și vânt
Vine zăpada. Meteorologii anunță ninsori și vânt
Doar câteva zile ne mai despart până la începutul iernii calendaristice și vremea dă deja semne că se strică. După câteva zile cu soare, în câteva regiuni din țară se va instala...
Cum va fi vremea de Sărbători. Am putea avea zăpadă încă de la 1 Decembrie
Cum va fi vremea de Sărbători. Am putea avea zăpadă încă de la 1 Decembrie
Iarna care vine se va încadra în general în norme, dar o iarnă normală în România nu înseamnă că e una uşoară, ci presupune probabilitatea de apariţie a unor intervale cu fenomene...