Temperaturi de pana la 20 de grade, apoi se raceste usor - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 14:59
4502 citiri
Temperaturi de pana la 20 de grade, apoi se raceste usor - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Ziare.com

Vesti bune de la meteorologi: vremea se mentine calda in aceasta saptamana, iar miercuri se vor inregistra chiar si 20 de grade Celsius.

De duminica se mai raceste putin, insa temperaturile raman ridicate pentru aceasta perioada a anului, se arata in prognoza meteo pe doua saptamani emisa de Administratia Nationala de Meteorologie.

BANAT

In primele zile ale intervalului se vor inregistra temperaturi maxime de 15...17 grade si minime de 7...9 grade. Spre finalul primei saptamani, valorile termice vor scadea usor si vor fi maxime de 10...12 grade si minime de 2...5 grade. Vor fi ploi slabe sau burnite cu caracter local la inceputul intervalului, dar si dupa data de 17 noiembrie.

CRISANA

Saptamana aceasta debuteaza cu o vreme mult mai calda decat in mod normal in a doua decada a lunii noiembrie, astfel ca vor fi maxime de 14...16 grade si minime de 6...8 grade. Spre sfarsitul saptamanii se va produce o racire a vremii, insa nu foarte mare, care se va mentine si saptamana viitoare. Maximele se vor incadra intre 9 si 12 grade iar minimele intre 2...4 grade. Se vor semnala local burnite sau ploi slabe la incepul intervalului si din nou dupa data de 17 noiembrie.

TRANSILVANIA

Primele zile ale acestei saptamani vor aduce o vreme calda cu maxime de 12...16 grade si minime de 5...8 grade. Spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, valorile termice vor scadea si se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 8 si 10 grade si minime de 0...2 grade. Vor fi ploi slabe sau burnite pe arii restranse la inceputul intervalului.

MARAMURES

In primele zile ale intervalului, vremea va fi mult mai calda decat ar fi normal in a doua decada a lunii noiembrie, cu maxime de 12...14 grade si minime de 6...7 grade. Spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, valorile termice vor scadea dar se vor mentine in jurul mediilor climatologice specifice pana la finalul perioadei de referinta, cu maxime termice de 8...10 grade si minime de 1...4 grade.

MOLDOVA

Pana la sfarsitul primei saptamani va fi cald, maximele urmand a fi de 14...17 grade, iar minimele de 5...9 grade. Ulterior, vremea se va raci, insa temperaturile estimate nu vor cobori sub cele climatologic specifice perioadei, cu temperaturi de 8...12 grade ziua si 2...4 grade noaptea. Probabilitatea pentru ploi slabe sau burnita va fi mai mare in jurul datei de 10 noiembrie si in perioada 17-18 noiembrie.

DOBROGEA

Pe parcursul primei saptamani, vremea va fi mult mai calda decat in mod normal in a doua decada a lunii noiembrie, astfel ca se vor inregistra maxime de 14...17 grade si minime de 7...10 grade. Incepand cu data de 15 noiembrie, se va produce o racire usoara a vremii fiind asteptate temperaturi maxime de 10...14 grade si minime de 4...6 grade.

MUNTENIA

Prima saptamana a intervalului va fi caracterizata de o vreme mult mai calda decat in mod obisnuit pentru perioada aceasta din an, cu valori maxime de 16...19 grade si minime de 6...9 grade. Miercuri sunt asteptate chiar si valori de peste 20 de grade. Incepand cu 15 noiembrie, temperaturile vor scadea usor si vor fi maxime cuprinse intre 10 si 14 grade si minime de 2...5 grade noaptea. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa pe tot parcursul intervalului de referinta.

OLTENIA

Pe parcursul primei saptamani se vor inregistra, in medie, temperaturi maxime de 15...19 grade si minime de 7...10 grade. Incepand cu data de 15 noiembrie, se va produce o racire a vremii, astfel ca maximele vor fi de 10...13 grade si minimele de 2...5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusa in cea mai mare parte a intervalului.

LA MUNTE

Si aici vremea va fi mult mai calda decat ar fi normal in luna noiembrie. In aceasta saptamana maximele vor fi de 7...11 grade si minimele de 2...3 grade. Dupa data de 15 noiembrie, temperaturile vor scadea, astfel ca se vor inregistra valori de 3...6 grade ziua, iar noaptea vor predomina temperaturile negative.

Se vor semnala ploi locale la inceputul intervalului, apoi probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste in cea de-a doua saptamana, in special in jurul datei de 17 noiembrie.

I.O.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#prognoza meteo doua saptamani, #vremea doua saptamani, #prognoza meteo noiembrie , #prognoza meteo