Ziare.com

Temperaturile scad, dar tot raman ridicate pentru ianuarie - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 14:29

   

Temperaturile scad, dar tot raman ridicate pentru ianuarie - prognoza meteo pe doua saptamani
Temperaturile scad putin in perioada urmatoare, dar tot vor ramane peste normalul perioadei, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 13-26 ianuarie.

Banat

Vremea se incalzeste, cresterea temperaturii fiind de la 5 grade pe 13 ianuarie la 10 grade pe 15 ianuarie. In intervalul 16-18 ianuarie se va racori, dar apoi pana pe 26 ianuarie, vremea se va mentine apropiata de valorile obisnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (2...4 grade).

Regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales in prima saptamana, apoi in unele zile vor fi posibile precipitatii in general slabe, cu o probabilitate mai ridicata de aparitie in intervalul 21-24 ianuarie.

Crisana

La inceputul intervalului de prognoza, vor fi in jur de 4 grade, iar pana pe 15 ianuarie se estimeaza o crestere spre 9 grade. Ulterior, se racoreste, astfel incat in perioada 18-26 ianuarie temperaturile vor deveni apropiate de valorile obisnuite (1...3 grade) pentru a doua parte a lunii ianuarie in aceasta regiune.

Regimul pluviometric va fi deficitar mai ales in prima saptamana, apoi in unele zile vor fi posibile precipitatii in general slabe, cu o probabilitate mai ridicata dupa data de 21 ianuarie.

Transilvania

Media regionala a maximelor termice va fi in crestere de la 3 grade pe 13 ianuarie la 6 grade pe 16 ianuarie. In intervalul 17-19 ianuarie, aceasta medie va marca o scadere, iar ulterior, pana pe 26 ianuarie, se va mentine apropiata de valorile obisnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (0...2 grade).

Regimul pluviometric va fi deficitar mai ales in prima saptamana, apoi in unele zile vor fi posibile precipitatii in general slabe, cu o probabilitate mai ridicata de aparitie in intervalul 21-24 ianuarie.

Maramures

In intervalul 13-16 ianuarie, se incalzeste de la 3 la 7 grade, valorile fiiind mai ridicate decat in mod normal in aceasta perioada din an. In intervalul 17-19 ianuarie, se va inregistra o racorire, iar ulterior, pana pe 26 ianuarie, temperatura se va mentine apropiata de valorile obisnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (0...3 grade).

Indeosebi in intervalul 21-24 ianuarie, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata.

Moldova

In intervalul 13-18 ianuarie, temperatura o sa scada treptat de la 7 la 2 grade, devenind apropiata de normalul aceastei perioade din an. In continuare, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, media regionala a temperaturilor maxime se va mentine apropiata de valorile obisnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie, osciland intre 1 si 4 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa in prima saptamana, iar apoi, in unele zile, vor fi posibile precipitatii in general slabe.

Dobrogea

In intervalul 13-15 ianuarie, temperatura o sa scada de la 7 la 4 grade, fiind usor mai ridicata decat in mod normal in aceasta perioada din an. In continuare, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, media se va mentine apropiata de valorile obisnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie, osciland intre 2 si 5 grade.

Trecator vor fi conditii pentru precipitatii slabe mai ales in cea de-a doua saptamana.

Muntenia

In intervalul 13-17 ianuarie, temperatura o sa scada treptat de la 8 la 3 grade, fiiind mai ridicata decat in mod normal indeosebi in primele zile. In continuare, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, media regionala a temperaturilor maxime va fi apropiata de valorile obisnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie, osciland intre 1 si 5 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa in prima saptamana, apoi in unele zile vor fi posibile precipitatii in general slabe.

Oltenia

In intervalul 13-17 ianuarie, media temperaturilor maxime va scadea treptat de la 7 la 2 grade, fiiind mai ridicata decat in mod normal indeosebi in primele zile. In continuare, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, media regionala a temperaturilor maxime va fi apropiata de valorile obisnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie, osciland intre 2 si 5 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa in prima saptamana, apoi in unele zile vor fi posibile precipitatii in general slabe.

La munte

In intervalul 13-16 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi in crestere de la 1 la 4 grade, fiiind mai ridicata decat in mod normal in aceasta perioada din an. In intervalul 17-20 ianuarie, aceasta medie va marca o scadere, spre -2 grade, iar ulterior, pana pe 26 ianuarie, se va mentine apropiata de valorile obisnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (-4...-2 grade).

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa pana pe 18 ianuarie, dar incepind cu data de 19 ianuarie, temporar vor fi precipitatii in general slabe.

A.G.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre prognoza meteo ianuarie
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4881 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor