Temperaturile scad si ploua in toata tara - prognoza meteo pentru doua saptamani

Luni, 05 Februarie 2018, ora 15:20
6133 citiri
Temperaturile scad si ploua in toata tara - prognoza meteo pentru doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

La inceputul acestei saptamani, temperaturile isi revin la normalul acestei perioade, insa doar pentru cateva zile, caci vor incepe din nou sa creasca in timp ce ne apropiem de weekend, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 5-18 februarie.

ANM anunta, de asemenea, ploi in toata tara.

BANAT

In urmatoarele zile, temperaturile isi revin, in sfarsit, si vor ajunge la valorile normale pentru aceasta perioada a anului. Media temperaturilor maxime va creste de la 6 grade in prima zi, pana la aproximativ 9 grade pe 7 februarie. Pana pe 11 februarie, temperaturile vor scadea si vor ajunge chiar si la 3 grade Celsius, vreme destul de friguroasa.

Saptamana viitoare vremea se incalzeste putin, la finalul intervalului de prognoza termometrele vor arata 6 grade Celsius, insa va ploua pe tot parcursul intervalului prognozat.

CRISANA

Luni sunt 4 grade Celsius, dar pana miercuri se incalzeste si vor fi 9 grade. In intervalul 8 - 11 februarie, temperaturile scad dramatic, media regionala fiind de doar 2 grade.

La finalul intervalului de prognoza, temperaturile vor creste, iar vremea se va mai incalzi putin, insa ploile nu dau inapoi, iar in aceasta regiune sansele de precipitatii sunt mari pentru fiecare zi a perioadei de prognoza.

TRANSILVANIA

Luni si marti vor fi doar 2 grade, dar de miercuri incolo se incalzeste, maxima ajungand la 6 - 7 grade. Noaptea, insa, va fi frig, iar termometrele vor indica sub zero grade Celsius. In intervalul 11 - 14 februarie va fi frig, temperatura maxima netrecand de 2 grade Celsius.

Spre sfarsitul intervalului de prognoza se va cunoaste o usoara incalzire, dar nu foarte impresionanta, caci temperaturile maxime inregistrate nu vor trece de 4 grade Celsius.

Ploaia, insa, va fi un lucru sigur: In Transilvania va ploua pe intreg parcursul celor doua saptamani prognozate.

MARAMURES

Saptamana incepe in frig, cu maxime de doar 2 grade Celsius, insa de miercuri incolo temperaturile ajung si la 6 - 7 grade Celsius.

Intre 11 si 14 februarie, temperaturile vor fi din nou scazute, iar dupa 15 februarie vor creste. In Maramures, se vor semnala si precipitatii pe parcursul intervalului de prognoza, fiind semnificative intre 6 si 9 februarie.

MOLDOVA

In aceasta saptamana temperaturile nu vor depasi 5 grade Celsius, cel mai cald fiind in intervalul 7 - 9 februarie. Saptamana viitoare nu vor mai fi variatii de temperatura, media regionala a temperaturilor maxime clasandu-se intre 0 si 2 grade Celsius.

Si in aceasta regiune vor fi precipitatii, in special in intervalul 7 - 12 februarie.

DOBROGEA

De la inceputul saptamanii, vremea se va incalzi treptat, de la o medie diurna de 4 grade pana la 10 grade, in data de 8 februarie. In apropierea weekendului, vremea ne lasa la greu si se raceste, media coborand la 3 grade Celsius.

Saptamana viitoare nu vor fi variatii semnificative, temperaturile fiind normale pentru aceasta perioada a anului, 3 - 4 grade Celsius.

Aici, dupa 7 februarie, sansele de ploaie sunt extrem de mari, fiind importante cantitativ pana pe 10 februarie.

MUNTENIA

In prima saptamana, vremea va fi calda pentru aceasta perioada a anului, temperaturile maxime fiind inregistrate in 8 februarie - 10 grade Celsius. Saptamana viitoare, temperaturile nu vor mai fi atat de generoase si vor indica doar 2 grade in termometre, insa vor creste spre sfarsitul saptamanii, dar nu vor impresiona.

Probabilitatea de precipitatii va fi ridicata in 7 februarie si in intervalele 9 - 11 si 13 - 14 februarie.

OLTENIA

8 si 9 februarie anunta temperaturi ridicate, media ajungand la 9 grade de la 6 grade Celsius. Pana pe 14 februarie, termometrele vor arata cifre din ce in ce mai mici. In intervalul 8 - 11 februarie media regionala va fi intre 0 - 2 grade.

In aceasta regiune va ploua slab in fiecare zi a intervalului prognozat.

LA MUNTE

Temperaturile negative vor acapara zonele muntoase din tara. In zilele de 5, 6 februarie si in intervalul 12 - 17 februarie, noptile vor fi geroase, iar media temperaturilor minime se situeaza la -10 grade Celsius.

Cel mai cald interval va fi cuprins intre 7 si 10 februarie.

De asemenea, vor fi precipitatii in cea mai mare parte a intervalului prognozat.

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#prognoza meteo 2 saptamani, #prognoza meteo februarie, #vremea februarie , #prognoza meteo