Ziare.com

Toamna cu temperaturi de vara - cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Luni, 09 Septembrie 2019, ora 13:43

   

Toamna cu temperaturi de vara - cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
Vremea se anunta destul de calda in urmatoarele saptamani, in unele zone fiind temperaturi chiar peste media perioadei, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 9-22 septembrie.

Banat

In prima saptamana, vreme va fi calda, in jur de 28 de grade pana pe 14 septembrie. In 15 si 16 septembrie va fi o racire, astfel ca media maximelor va scadea, apoi va creste usor si treptat pana la sfarsitul celei de a doua saptamani, cand se va ajunge la o medie de 24...25 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor, izolat insemnate cantitativ va fi ridicata in intervalele 9-10 si 14-17 septembrie.

Crisana

Vreme va fi calda in prima saptamana, temperaturile crescand de la 26 de grade, in primele doua zile, spre 28 de grade in data de 11 septembrie, urmand ca pana in 14 septembrie sa oscileze in jurul a 27 de grade. In 15 si 16 septembrie va fi o racire, astfel ca media maximelor va fi in scadere, apoi va creste usor si treptat pana la sfarsitul celei de a doua saptamani de prognoza, cand se va ajunge la o medie in jur de 24 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor, izolat insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalele 9-10, 12-13 si 14-17 septembrie.

Transilvania

In prima saptamana, vremea va fi calda, astfel incat, cu mici variatii, media maximelor se va mentine in jurul valorii de 27 de grade pana pe 14 septembrie. In 15 si 16 septembrie va fi o racire, astfel ca media maximelor va scadea, apoi va creste usor si treptat pana la sfarsitul celei de a doua saptamani, cand se va ajunge la o medie in jurul a 22 de grade.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor, in general slabe va fi mai ridicata in intervalul 14-17 septembrie.

Maramures

In prima saptamana va fi mai cald decat in mod obisnuit - 27 de grade. In cea de a doua saptamana, dupa o racire in intervalul 15-17 septembrie se vor inregistra temperaturi maxime, in medie la nivelul regiunii, de 22...23 de grade, valori apropiate de cele normale.

Probabilitatea de aparitie a ploilor, izolat insemnate cantitativ va fi ridicata in intervalele 9-10 si 14-17 septembrie.

Moldova

In prima saptamana, vreme va fi calda, astfel incat, cu mici variatii, media maximelor se va mentine in jurul valorii de 27 de grade pana in data de 14 septembrie. In 15 si 16 septembrie va fi o racire, astfel ca media maximelor va scadea, apoi va creste usor si treptat pana la sfarsitul celei de a doua saptamani, cand se va ajunge la o medie regionala de 22 de grade.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor, in general slabe va fi mai ridicata in intervalul 14-18 septembrie.

Dobrogea

Vremea va fi calda in primele sase zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 27 de grade, dupa care in intervalul 15-17 septembrie se va racori, astfel ca media va scadea spre 19 grade. Ulterior, pana pe 22 septembrie, valorile termice diurne vor creste usor si treptat, in medie, spre 23 de grade.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor, in general slabe va fi mai ridicata in intervalul 14-17 septembrie.

Muntenia

In prima saptamana, vreme va fi calda, astfel incat, cu mici variatii, media maximelor se va mentine in jurul valorii de 29 de grade pana in data de 14 septembrie. In 15 si 16 septembrie va fi o racire, astfel ca media maximelor va scadea, apoi va creste usor si treptat pana la sfarsitul celei de a doua saptamani, cand se va ajunge la o medie de 25...26 de grade.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor, izolat insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 16-17 septembrie.

Oltenia

In prima saptamana, vremea va fi calda, astfel incat, cu mici variatii, media maximelor se va mentine in jurul valorii de 28 de grade pana in data de 14 septembrie. In 15 si 16 septembrie va fi o racire, astfel ca media maximelor va scadea, apoi va creste usor si treptat pana la sfarsitul celei de a doua saptamani, cand se va ajunge la o medie de 25...26 de grade.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor, in general slabe va fi mai ridicata in intervalul 15-17 septembrie.

La munte

Regimul termic va marca o scadere in intervalul 15-17 septembrie, dar pana atunci media temperaturilor maxime se va situa in jurul a 17 grade. In intervalul 18-22 septembrie se estimeaza o crestere treptata a acestei medii spre 14 grade.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor, local insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 14-18 septembrie.

A.G.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre prognoza meteo meteo toamna
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4970 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor