Urmeaza doua saptamani de canicula si furtuni - prognoza meteo

Luni, 26 Iunie 2017, ora 14:36
4445 citiri
Urmeaza doua saptamani de canicula si furtuni - prognoza meteo
Foto: Arhiva Pixabay

Meteorologii spun ca ne asteapta doua saptamani de canicula, cu temperaturi ce vor depasi frecvent 35-36 de grade Celsius.

Pe de alta parte, aproape zilnic vor exista intervale de instabilitate atmosferica in majoritatea regiunilor in perioada 26 iunie - 9 iulie 2017.

In Banat, pana la inceputul lunii iulie, vremea va fi calduroasa, chiar caniculara dupa-amiaza in zilele de 28 si de 29 iunie, cand media temperaturilor maxime va fi de 35 - 37 de grade.

Intre 2 si 5 iulie, temperaturile diurne vor avea variatii in jurul celor normale pentru aceasta data, pentru ca in zilele urmatoare sa se incalzeasca pana la o medie de 32 de grade, in ultima zi.

Vor fi intervale cu instabilitate atmosferica aproape in fiecare zi.

In Crisana, vremea se va incalzi treptat pana pe 29 iunie, cand media valorilor termice maxime se va situa in jurul a 34 de grade.

Va urma o racorire treptata, de aproximativ 9 - 10 grade, pana in 3 - 4 iulie, apoi se va incalzi, astfel incat in ultimele zile de prognoza media maximelor diurne va atinge 30 de grade.

Pe de alta parte, vor fi conditii pentru manifestari specifice instabilitatii atmosferice aproape in fiecare zi.

In Transilvania, vremea va ramane calduroasa pana la inceputul lunii iulie, cu o medie a maximelor ce se va situa intre 30 si 34 de grade si a minimelor intre 13 si 16 grade.

In urmatoarele patru zile vor fi variatii ale temperaturilor in jurul normelor climatologice, apoi se va incalzi din nou, dar mediile valorilor termice nu vor mai trece de 28 - 29 de grade.

Si aici intervale cu averse si descarcari electrice vor fi in aproape fiecare zi.

In Maramures, vremea se va incalzi treptat pana pe 29 iunie, atunci cand media temperaturilor maxime va fi de 32 de grade, iar a minimelor de 18 grade.

Ulterior, se va racori, astfel incat pe 3 si de 4 iulie maximele vor fi in medie de 24 - 25 de grade, iar minimele de 11 - 12 grade. Din 5 iulie se va resimti o crestere treptata a valorilor termice.

La fel ca in alte regiuni, aproape zilnic vor fi intervale cu averse si descarcari electrice.

In Moldova, pana pe 2 iulie, vremea va fi deosebit de calda, cu o medie a temperaturilor maxime care se va situa intre 30 si 35 de grade.

Pana la sfarsitul intervalului, valorile termice vor oscila in jurul celor normale la aceasta data. Astfel, media maximelor va fi intre 26 si 29 de grade. Averse si descarcari electrice vor fi mai frecvente intre 1 si 5 iulie.

In Dobrogea, in primele trei zile ale intervalului de prognoza, nu vor fi variatii importante ale temperaturii aerului, media maximelor va fi de 28 de grade.

Apoi, pana la sfarsitul lunii, temperaturile vor creste. In intervalul 1 - 4 iulie, se va racori, astfel incat se vor atinge temperaturi maxime, in medie, de 28 de grade.

Dupa 4 iulie temperaturile vor ramane relativ constante. Probabilitatea pentru averse si descarcari electrice va fi mai ridicata din data de 2 iulie.

In Muntenia, pe 2 iulie, media temperaturilor maxime va fi, in general, peste 32 de grade si mai ales in intervalul 29 iunie - 1 iulie, va fi canicula.

Din 3 iulie si pana la finalul intervalului de prognoza valorile termice vor fi mai placute, media maximelor se va mentine sub 32 de grade, iar a minimelor sub 17 grade. Vor fi averse si descarcari electrice intre 2 si 5 iulie, dar pe arii restranse si in restul intervalului.

In Oltenia, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a intervalului, chiar caniculara intre 26 iunie si 1 iulie, cand media temperaturilor maxime se va situa intre 34 si 37 de grade.

Ulterior, temperaturile vor mai scadea, iar cele mai mici valori vor fi intre 3 si 5 iulie, cand media maximelor va fi de 28 - 29 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in intervalele 27 - 29 iunie si 2 - 4 iulie.

La munte, in prima saptamana de prognoza, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsa intre 21 si 25 de grade.

In cea de-a doua saptamana, valorile termice vor avea variatii in jurul normelor climatologice, media maximelor va fi intre 15 si 20 de grade. Vor fi manifestari specifice instabilitatii atmosferice in fiecare zi, dar pe arii mai extinse intre 26 si 28 iunie si intre 1 si 5 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vreme caniculara, #perioade instabilitate atmosferica , #prognoza meteo