Ne asteapta un episod de iarna, dar apoi revenim la maxime de 20 grade - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 28 Octombrie 2019, ora 13:58
30970 citiri
Ne asteapta un episod de iarna, dar apoi revenim la maxime de 20 grade - prognoza meteo pe doua saptamani

Vremea se va raci in perioada urmatoare, ajungandu-se la temperaturi chiar mai mici decat in mod normal. Apoi, temperaturile incep, din nou, sa creasca si va fi mai cald decat in mod normal, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 28 octombrie - 10 noiembrie.

Banat

De pe 29 octombrie, vremea se va raci accentuat, astfel ca temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele vor scadea de la 14...17 grade in 29 octombrie la 10...12 grade in intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie.

Ulterior, se incalzeste pana la valori peste cele normale, in special in perioada 4-8 noiembrie, cand sunt prognozate maxime de 16...20 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 29 octombrie si din nou in perioadele 2-3 noiembrie si 6-8 noiembrie.

Crisana

Din data de 29 octombrie, se racoreste pana la valori normale perioadei. Astfel, maximele vor scadea de la 13...15 grade in 29 octombrie la 10...12 grade in intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimata o incalzire treptata a vremii, fiind temperaturi peste valorile normale, in special in perioada 4-8 noiembrie, cand sunt prognozate maxime de 15...19 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 29 octombrie si din nou in perioadele 2-3 noiembrie si 6-8 noiembrie.

Transilvania

Dupa data de 29 octombrie, racirea accentuata a vremii va determina inregistrarea unor temperaturi in general apropiate de normalul acestei perioade din an. Astfel, maximele vor scadea de la 13...15 grade in 29 octombrie la 8...12 grade in intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie. Ulterior, este estimata o incalzire treptata a vremii, inregistrandu-se 12...16 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 29 octombrie si din nou in perioadele 2-3 noiembrie si 6-8 noiembrie.

Maramures

Vremea se va raci accentuat incepand din 29 noiembrie, astfel ca temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele vor scadea de la 12...14 grade la 9...12 grade in intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie. Ulterior, este estimata o incalzire treptata a vremii, in perioada 4-8 noiembrie fiind prognozate maxime de 14...17 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 29 octombrie si din nou dupa data de 2 noiembrie.

Moldova

Incepand din 29 octombrie, racirea accentuata a vremii va determina inregistrarea unor temperaturi in general apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele vor scadea de la 11...14 grade in 29 octombrie la 7...10 grade in intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie. Ulterior, este estimata o incalzire treptata a vremii, determinand temperaturi de 10...13 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 29 octombrie si din nou in perioadele 3-4 noiembrie si 6-8 noiembrie.

Dobrogea

Incepand din data de 30 octombrie, racirea accentuata a vremii va determina inregistrarea unor temperaturi sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele vor scadea de la 16...17 grade in 29 octombrie la 9...12 grade in intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimata o incalzire treptata a vremii, determinand in perioada 4-8 noiembrie, maxime de 14...18 grade, mediat regional.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 30 octombrie si din nou in perioada 3-4 noiembrie.

Muntenia

Din 30 octombrie, racirea accentuata a vremii va determina inregistrarea unor temperaturi in general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele vor scadea de la 17...19 grade in 29 octombrie la 8...12 grade in intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimata o incalzire treptata a vremii, iar in perioada 4-8 noiembrie, sunt prognozate maxime de 14...16 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 30 octombrie si din nou in perioadele 3-4 noiembrie si 6-8 noiembrie.

Oltenia

Din data de 30 octombrie, racirea accentuata a vremii va determina temperaturi sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scadea de la 18...20 de grade in 29 octombrie la 9...12 grade in intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimata o incalzire treptata a vremii, ce va ducein perioada 4-8 noiembrie la maxime de 15...17 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in jurul datei de 30 octombrie si din nou in perioadele 3-4 noiembrie si 6-7 noiembrie.

La munte

Din 29 octombrie, vremea se va raci accentuat, determinand inregistrarea unor temperaturi in general sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele vor scadea de la 8...12 grade in 29 octombrie la 1...6 grade in intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimata o incalzire treptata a vremii, fiind prognozate maxime in medie de 5...10 grade, valori peste normalul perioadei.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in perioada 29...30 octombrie, atunci cand -mai ales la altitudini de peste 1.400 m- vor predomina ninsorile si din nou in perioadele 2-4 noiembrie si 6-8 noiembrie.

A.G.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com